Savannakhet | hounslowtw3.net

Savannakhet

Savannakhet

Savannakhet este un oraș pe râul Mekong din Laos, capitala provinciei cu același nume. În 2005, el a primit un alt nume - în onoarea Cason Phomvihana (Phomvihan), cu toate acestea, numele Savannakhet poate fi văzut nu numai pe hărțile străine: în oraș pe semnele folosite numai numele vechi. Locuitorii țării o numesc "South Luang Prabang" și, uneori, pur și simplu "Savan".

Informații generale

Provincia Savannakhet pe hartă din Laos este ușor de găsit: este situată aproape în mijlocul "părții înguste" a Laosului, între granițele cu Thailanda și cu Vietnamul. Prin urmare, populația din provincie este acasa, la o multinațională - și Lao, și Thai și vietnameză, cu acesta din urmă reprezentând aproximativ 60% din populația orașului, iar acest procent este chiar mai mare în rândul persoanelor care trăiesc în provincie. Thai baht aici merge la egalitate cu mistrețul Lao.

Savannakhet pe hartă

Orașul în sine locuiește aproximativ 130 de mii de oameni - Savannakhet este al doilea în Laos în termeni de populație. Locul al doilea pe care îl ocupă și zona. Acesta este unul dintre cele mai dezvoltate orașe din sudul Laosului și, cu siguranță, cele mai vizitate: multe pentru viză în Thailanda merg exact la Savannakhet. Înainte de 2015, viza a fost eliberată la data depunerii documentului, dar după eliminarea acestei reguli aici continuă să vină pentru a primi documentul de intrare în Thailanda, deoarece consulatul este cunoscut pentru loialitatea sa, cozi si totul poate fi aranjat rapid și fără probleme.

Centrul orașului
Districtele orașului

Caracteristici climatice

Savannakhet climatice - sub-ecuatoriala musonul cu trei sezoane pronunțate: calde și umede (dureaza din mai pana in octombrie), rece și uscat (noiembrie-februarie) și calde și uscate (martie-aprilie inclusiv). Cele mai fierbinți luni sunt aprilie și mai, coloana termometrului crește până la + 35 ° C în timpul zilei. Decembrie și ianuarie sunt considerate reci - ziua în care aerul se încălzește la + 25 ... + 27 ° С, iar noaptea - până la + 11 ... + 14 ° С.

Vara, cea mai mare cantitate de precipitații cade, aproximativ 300-400 mm pe lună; în timp ce pentru întreaga perioadă uscată - aproximativ 20 mm. Totalul anului scade cu aproximativ 2000 mm.

Obiective

În Savannakhet, astfel de atracții merită atenție:

 • Wat Xayaphum - cel mai mare templu budist din oraș; a fost ridicată în 1542;
 • Templul Xayaphum

 • mortar Thad Ing Hang, Ea datează din secolul al XVI-lea și este una dintre cele mai importante biserici din Lao;
 • catolic Biserica Sf. Theresa;
 • Biserica Sf. Theresa

 • muzeul dinozaurilor;
 • privat expoziție dedicată istoriei orașului.

Și, cu siguranță, arhitectura orașului în sine merită atenție - clădirile din centrul orașului sunt construite în stilul colonial francez. Bulevardele largi și zonele verzi verzi dau orașului o asemănare cu provincia Provence. Dar periferia Savannakhet, cu străzile sale înguste și înclinate, are o aromă pronunțată vietnameză. Adevărat, în centru și la marginea casei nu sunt în cea mai bună stare.

Unde să trăiești în Savannakhet?

În oraș există multe hoteluri ieftin de 2 * și 3 *, dintre care unele sunt foarte decente. Cele mai bune comentarii merită hoteluri precum:

 • 2 * Vivanouk;
 • 3 * Residence Avalon;
 • 2 * Sala Thongyon;
 • mini-hotelul Pilgrim's Kitchen Inn.

Sala Thongyon este un hotel ieftin cu cele mai bune comentarii

Există în oraș și clasa de hoteluri de mai sus - 4 * Daosavanh Resort Spa Hotel și Hotel Savan Vegas Cazinou, cu toate acestea acestea sunt evaluate de vizitatori doar ca fiind "bune". Unii oaspeți consideră că prețul cazării este oarecum supraestimat comparativ cu calitatea serviciilor oferite.

Restaurante și cafenele

Majoritatea restaurantelor și cafenelelor din Savannakhet oferă bucătăria tradițională din Lao. Cu toate acestea, există și restaurante din bucătăria europeană, în special din bucătăria franceză - datorită faptului că Laos a fost de ceva timp o colonie franceză.
Din restaurantele din bucătăria locală cele mai populare printre turisti sunt:

 • Lin's Café, în care puteți gusta și mâncăruri europene și vegetariene;
 • Macchiato de cafea;
 • Restaurant Tone Nam;
 • Hom Fah;
 • Savan Lao Deam.

Dintre instituțiile care oferă alimente mai cunoscute cetățenilor europeni, trebuie remarcat:

 • Restaurante franceze restaurant Daosavanh și restaurant Café Chez Boune;
 • Bucătăria lui Pilgrim Inn, care pregătește bucate din bucătăria mediteraneană, nord-americană, mexicană și indiană;
 • Restaurant de bucătărie franceză și vietnameză Steak Ba Tho.

Și cele mai bune deserturi și înghețată din oraș oferă Cafe Chai Dee. De asemenea, poate gusta mâncăruri japoneze.

Restaurantul Daosavanh este un restaurant francez popular în Savannakhet

cumpărături

La nord de Savannakhet este cea mai mare piață din provincia Singapore (sau pur și simplu Singapore), numită după fondatorul ei, un nativ din Singapore. Această piață este considerată un punct de reper urban, deoarece reflectă bine caracteristicile și culoarea Savannakhetului multinațional.

Instituția funcționează fără un weekend, între orele 6:00 și 17:00. Pe acesta puteți cumpăra nu numai produse agricole, ci și mese gata, inclusiv vietnameză și thailandeză, bijuterii din aur și pietre prețioase, suveniruri și alte produse ale meșteșugarilor locali.

Piața din Singapore

De asemenea, în Savannakhet este un magazin destul de mare Walkman Village, care vinde îmbrăcăminte europeană - atât ieftină, cât și costisitoare.

Walkman Village Shop

Servicii de transport

Principalul mod de transport în Savannakhet, ca și în alte orașe mari din Laos, este tuk-tuk. Cu toate acestea, toate atracțiile sunt situate în centrul orașului, la câțiva pași unul de celălalt. În oraș există birouri de închiriere de mașini și biciclete.

Tuk-tuk - principalul tip de transport urban

Cum să ajungi la Savannakhet?

Direct în oraș, la 1 km de centru, există un aeroport care acceptă zboruri interne, inclusiv de la aeroportul Wattay din Vientiane, din Pakse, precum și de la aeroporturile internaționale din Bangkok. Puteți ajunge cu autobuzul de la Mukdahan - acesta este modul pe care îl folosesc cei care vin aici pentru o viză thailandeză. Autobuzele de la Mukdahan pleacă în fiecare oră, biletele pot fi achiziționate numai în ziua călătoriei. În Savannakhet puteți veni din Vietnam, din orașul Hue.

aeroport

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 73 = 74

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: