Scufundări în Zanzibar

Zanzibar este un mic arhipelag, spălat de apele din Oceanul Indian. Aproape de toate părțile, insula este înconjurată de recife de corali, deci nu este surprinzător faptul că scufundările reprezintă o ocupație preferată pentru localnici și turiști. Pe tot parcursul anului, temperatura apei este de aproximativ 27 ° C, iar vizibilitatea sub apă este de aproape 30 m. Aceasta creează condiții ideale pentru scufundări subacvatice și snorkeling.

Caracteristici ale scufundărilor locale

Astăzi, scufundarea în Zanzibar este considerată una dintre cele mai bune din lume. Arhipelagul este înconjurat de insule mici - Pemba, Mafia și Mnemba, care încânta frumusețea lumii subacvatice și a abundenței naturale. Aici sunt create toate condițiile pentru scafandrii de diferite niveluri de pregătire. Pătrunzând până la adâncimi, vă îndreptați spre grădinile de corali nesfârșite. Aici există pești marine mari, cum ar fi tonul gigant, rechinul manta și recif. Cel mai rar reprezentanți ai faunei locale sunt peștele de leu și peștele scorpion. Aproape de țărm se pot întâlni turme de pește tropical luminos, plăcut cu o varietate de forme, culori și dimensiuni.

Pentru cei care vor să se scufunde pentru prima dată, în Zanzibar au fost înființate centre de scufundări locale. Instructorii experimentați vă vor ajuta să aflați elementele de bază ale scufundărilor în sistemul educațional PADI. La finalizarea instruirii veți primi un certificat care vă dă dreptul să vă scufundați nu numai în Zanzibar, ci și în toate orașele din Tanzania. Cel mai mare centru de formare a scafandrilor funcționează în capitala Zanzibar-Stone Town.

Locuri populare pentru scufundări

Printre diverșii locali, cea mai populară este insula Mnemba. La o coincidență reușită a împrejurărilor, este posibil să întâlniți barracuda, vahu și dorado. Desigur, cea mai mare plăcere vine de la înot cu delfini, care nu mai deranjează să se joace cu scafandri și să le acuze cu impresii de neuitat.

Alte locuri la fel de populare pentru scufundări în Zanzibar includ:

  • Pange Reef, situat în partea de vest a Zanzibarului;
  • recif Boribi, adâncimea în care ajunge la 30 m;
  • Wattabomi, unde puteți face și sforăitul;
  • o corabie britanică scufundată, care a devenit un recif artificial;
  • insula închisorii.

Pentru incepatori cel mai bine este de a alege Pange Reef, în cazul în care adâncimea maximă este de numai 14 m. Apele de aici sunt liniștite și pașnice, încurajând diversitatea recifele de corali și pești tropicali cum ar fi papagal de pește și pește clovn. Pătrunzând seara și noaptea, puteți să vă întâlniți cu noii locuitori ai Oceanului Indian - patine, calmar și crabi.

Nu mai puțin loc frumos scufundări în Zanzibar este Boribi Reef, în care veți fi întâmpinați de dealuri și corali frumoase, sub formă de coloane. Adâncimea scufundării este de aproximativ 30 de metri. Locuitorii apelor locale sunt homari și rechini albi.

În timp ce scufundări în Wattabomi, puteți explora apele Zanzibar, la o adâncime de aproximativ 20-40 de metri. Aici puteți veni peste un zid de corali vertical, lângă care se găsesc rechini de corali și raze.

De interes deosebit pentru turiștii angajați în scufundări în Zanzibar, este o navă britanică, scufundată în 1902. Pus la baza, a devenit un fel de recif artificial. În ciuda faptului că au trecut 114 ani de la prăbușire, unele detalii ale navei au rămas neatinsă. Desigur, cea mai mare parte este îngroșată de corali și servește ca o casă pentru locuitorii locali - anghile moray și unele specii de pești.

Dacă doriți să admirați țestoasele marine uriașe, atunci mergeți în siguranță la insula închisorii. În această parte a Zanzibarului există condiții excelente pentru scufundări și snorkeling. Țestoasele aduse aici din Seychelles sunt deja atât de obișnuite cu scafandrii că nu le acordă nici o atenție.

Insula închisorii Insula Mnemba Snorkelling în Zanzibar
Locuitorii subacvatici ai arhipelagului Zanzibar Pesti de leu de pe coasta din Zanzibar O navă scufundată în Zanzibar

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

2 + 1 =