Tanzania Fapte interesante

Legendele vechi, multe romane de aventură, triburi și comunități de naționalități diferite, care au reușit să-și păstreze modul de viață și cale până în ziua de azi, atrage, sperie, dar încă ne bate în Africa. Locația unică dintre Oceanul Indian și uriașul lac Tanganyika face ca Republica Tanzania să fie o țară atractivă pentru turiști și călători.

Cele mai interesante despre Tanzania

 1. Se crede că sistemul de recif din Africa de Est - cea mai mare vină din scoarța pământului - este un fel de miracol natural al lumii, aici apar "plăci litosferice" noi ". Și această ruptură trece pe întregul teritoriu al Tanzaniei, înălțându-se peste toată țara de vulcanul Kilimanjaro.
 2. Apropo, zăpada de gheață din Kilimanjaro hrănește populația nu numai a Tanzaniei, ci și a mai multor țări vecine cu apă potabilă bună.
 3. Numele statului - Tanzania - rodul fuziunii a două state anterioare: Tanganyika și Zanzibar.
 4. Limbile oficiale din Tanzania sunt engleza și limba locală a Swahili, dar întrebarea este că în limba engleză, mai puțin de 5% din populația totală vorbește mai puțin sau mai puțin fluent.
 5. Aproximativ o treime din suprafața totală a Republicii - parcuri și rezervații naționale, dar spațiul de apă ocupă doar 6% din teritoriu.
 6. Republica Tanzania - în funcție de vârsta unei țări foarte tinere, persoanele de peste 65 de ani sunt doar aproximativ 2,5%, iar vârsta medie este sub 18 ani.
 7. Cea mai mare din țară, insula Zanzibar este cunoscută pentru faptul că sa născut aici faimosul muzician Freddie Mercury și, de asemenea, pe schelet a condus procedura de înmormântare a inimii lui David Livingston.
 8. Locuitorii tribului Masai care trăiesc în Tanzania consideră că un gât foarte lung este standardul frumuseții feminine. În acest scop, fetele din copilărie pe un gât poartă brățări metalice, crescând treptat cantitatea lor. Drept urmare, gatul este întins, iar fata devine tot mai "frumoasă".
 9. Oamenii de știință nu au găsit motivul pentru care, în Tanzania, albinosii s-au născut de șase ori mai des decât în ​​alte țări ale lumii.
 10. Cel mai scurt război din istorie a avut loc din nou pe insula Zanzibar și chiar a intrat în Cartea Recordurilor Guinness. Războiul dintre sultanul din Zanzibar și Marea Britanie a durat exact 38 de minute.
 11. Pe teritoriul Republicii există aproximativ 120 de popoare diferite.
 12. Lacul Tanganyika, care este granița vestică a Tanzaniei, este considerat al doilea mare în lume după Lacul Baikal (Siberia, Rusia).
 13. Cel mai mare crater din lume, Ngorongoro, este, de asemenea, în Tanzania, este mai mare decât multe state și acesta este un întreg 264 km pătrați.
 14. În 1962, în Tanzania a început o epidemie de râs, care a durat 18 luni. Totul a început brusc cu un râs la una dintre elevi din satul Kashasha și sa răspândit în 14 școli, în valoare de aproximativ o mie de oameni.
 15. Pe insula Zanzibar, zbura Tse-tse a fost complet distrusă, iar insecta însăși nu poate depăși distanța de pe continent.
 16. În Republica Tanzania, spre deosebire de cele obișnuite, două capitale operează simultan: legislativă și administrativă.
 17. În partea de nord a insulei Tanzania, se află Lacul Natron, temperatura medie fiind de 60 de grade, iar lacul este foarte alcalin, constând din carbonat de sodiu. Pasarile si animalele care cad in "apa" mor imediat si se transforma in statui.
 18. Pe teritoriul Tanzaniei au fost găsite rămășițele unui om care are mai mult de 2 milioane de ani.
 19. Ultima erupție a vulcanului care a dispărut acum Kilimanjaro a fost acum peste 200 de ani.
 20. În Tanzania, tradițiile antice sunt foarte onorate, cultul vindecării ritualice este încă puternic aici și oriunde crezi în vrăjitorie, fii atent.
Muntele Kilimanjaro Craterul Ngorongoro Lacul Natron
Insula Zanzibar Lacul Tanganyika Fly Tse-tse
Frumusete Masai Vrăjitorii Locuitorii din Tanzania

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

60 − 59 =