Temple din Indonezia

Indonezia - cel mai mare stat insular, ale cărui coaste sunt spălate de apele oceanelor indiene și Pacific. Aici, o biodiversitate uriașă și o bogată cultură, precum și templele unice din Indonezia - acesta este un alt motiv pentru a veni în această țară.

Există numeroase clădiri religioase în Indonezia: temple, stupi, biserici, capele și complexe religioase întregi. Printre acestea se numără atât templele actuale, cât și cele închise și protejate, care astăzi nu sunt doar monument religios, ci și monument arhitectural și istoric. Prin apartenența la denominațiuni, templele din Indonezia sunt catolice, budiste și hinduse.

Temple catolice din Indonezia

Catolicismul din Indonezia a apărut relativ recent. Aproximativ 100-150 de ani în urmă, coloniștii din Europa au început să cumpere terenuri și să construiască școli, seminarii și biserici catolice. Merită să subliniem următoarele biserici catolice din Indonezia:

 1. Catedrala Sf. Petru din orașul Bandung, catedrala eparhiei din Bandung. Templul se află la baza structurii vechi a bisericii Sf. Francisc. Catedrala a fost construită în conformitate cu proiectul arhitectului olandez Charles Wolff Shemaker. Sfințirea clădirii noi a avut loc la 19 februarie 1922.
 2. Catedrala catolică Sf. Petru (Bandung)

 3. Catedrala Fecioarei Maria în orașul Bogor, catedrala eparhiei, este considerat cel mai mare templu de pe insula Java. Fondatorul catedralei a fost episcopul Olandei, Adam Carolus Klassens. Fatada clădirii este decorată cu o statuie a Madonnei și a Copilului.
 4. Catedrala Catolică a Fecioarei Maria (Bogor)

 5. Catedrala Fecioarei Maria din orașul Semarang, catedrala din Dieceza de Semarang. Acesta este inclus în lista valorilor culturale semnificative din Indonezia. Templul a fost construit pe locul vechii biserici parohiale în 1935.

Catedrala catolică a Sfintei Fecioare Maria (Semarang)

Templele Hindu din Indonezia

Ca și în alte părți ale lumii, templele hinduse de pe insulele Indoneziei surprinde cu frumusețea lor neobișnuită și fabuloasă. Următoarele obiecte de arhitectură hindusă sunt deosebit de populare pentru pelerini și turiști:

 1. Garuda Vishnu Kenchana - parc privat Bukit Peninsula, cel mai ochi-prinderea imensa statuie a Domnului Vishnu în lume -. 146 m compoziție sculpturală nu este încă complet asamblat, dar este deja atrage o mulțime de credincioși. În parc, se așeză separat capul, mâinile și o statuie a lui Vishnu în așteptarea asamblării.
 2. Hinduismul Garuda-Vishnu-Kenchan

 3. Gedong Songo - un complex templu imens, situat în centrul insulei Java. Complexul include 5 temple. A fost construită în secolele VIII-IX î.en. în perioada împărăției lui Mataram. Toate templele au fost construite din piatră vulcanică și sunt cele mai vechi structuri hinduse de pe insula Java. Templul numărul 3 din complex este decorat cu figuri de paznici.
 4. Hinduismul lui Hedong Songo

 5. Chandi - așa-numitele temple originale ale hinduismului și budismului, construite în Indonezia medievală. Arheologii menționează un amestec arhitectural al canoanelor construirii Indiei medievale și elemente ale unor tradiții mai vechi. Toate clădirile sunt clădiri dreptunghiulare, pătrate sau în formă de cruce, cu o bază înălțată și o acoperire concavă cu mai multe straturi. Exemplul cel mai izbitoare sunt altarele Dieng și Borobudur. Fiecare clădire era atât un templu cât și o boltă de înmormântare a domnitorilor vechi.
 6. Hinduism Chandi

 7. Prambanan - acesta este un complex imens de temple din Chandi, datând din perioada medievală timpurie. Prabmanan este situat în inima insulei Java. Probabil construit în secolul al X-lea în timpul stațiunii Mataram. Din 1991 este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Potrivit legendei, întregul complex de temple a fost construit din cauza iubirii neimpozabile ca un templu cu 1000 de statui.
 8. Hinduismul Prambanan

 9. Besakih - un complex de temple cult, situat la o altitudine de 1 km deasupra nivelului mării, printre nori. Varsta templului este de peste 3 mii de ani, complexul cuprinde mai mult de 20 de temple diferite cu nume si scopuri individuale. Teritoriul complexului este decorat cu un număr mare de statui reprezentând demoni și zeități. Templul este activ, numai Hindus poate intra.

Hinduismul lui Besakih

Budist Temples din Indonezia

Templele misterioase și complexele antice budiste sunt cele mai mari structuri de pe teritoriul Indoneziei. Cele mai populare printre oamenii de știință și turisti sunt:

 1. Borobudur - o stupă budistă uriașă și un imens complex templu al budismului Mahayanei. Construit pe insula Java între 750 și 850, stupa din Borobudur este un loc de pelerinaj în masă. Are 8 niveluri. În partea de sus se află 72 de stupas mici, sub forma unui clopot, în interiorul căruia se află 504 de statui Buddha și 1460 de basoreliefuri religioase. Templul a fost descoperit în junglă sub straturile de cenușă vulcanică din 1814. În această formă, el a stat pentru aproximativ 800 de ani.
 2. Budismul lui Borobudur

 3. Templul antic al lui Muaro Jambi este situat pe insula Sumatra. Probabil construit în secolul XI-XIII d.Hr. Este o zonă de săpături arheologice la scară largă. Se crede că acesta este cel mai mare complex al templelor budiste antice din întreaga Asia de Sud-Est. Cea mai mare parte a templului este încă în jungla groasă. Complexul este construit din cărămidă roșie, decorat cu sculpturi și sculpturi.
 4. Budismul, Muaro Jambi

 5. Templul budist Muara Takus este unul dintre cele mai mari și mai conservate temple antice ale insulei Sumatra. Este un monument național și centrul de săpături mari din 1860. Întregul complex este înconjurat de un zid de piatră cu încuietori. În interiorul zidurilor templului există 4 stupi budiste. Toate structurile sunt construite din două tipuri de materiale: piatră roșie și gresie.
 6. Budismul, Muara Takus

 7. Brahmavihara Arama - cel mai mare templu budist de pe insula Bali. Este operațional, construit în 1969. Clădirea este decorată în conformitate cu toate tradițiile budismului: decorațiuni interioare complicate, multe flori și verdeață, statui de aur ale lui Buddha, acoperișuri portocalii.

Budismul lui Brahmavihara Arama

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

3 + 4 =