Tradițiile și obiceiurile din Cipru

Cipru este un stat insular al Mediteranei. Populația locală din Cipru se poate lăuda cu cea mai bogată istorie a statului său, deoarece această civilizație există aproximativ 9 mii de ani. Pentru o lungă perioadă de timp, în Cipru s-au dezvoltat multe obiceiuri și tradiții, care sunt păstrate atent de ciprioții.

Ce a influențat cultura și tradițiile țării?

Datorită poziției geografice favorabile, patrimoniul cultural al statului a evoluat sub influența țărilor din Europa, Asia, Africa, care, desigur, și-a lăsat amprenta de neșters asupra diferitelor sectoare ale populației din Cipru. Cu toate acestea, Cipru are legile, cultura și tradițiile proprii, care se disting prin originalitate și unicitate și sunt capabile să transmită caracteristicile naționale ale populației insulei. Tradițiile din Cipru sunt numeroase și unice, vom spune despre unele dintre ele.

Cele mai interesante tradiții și ritualuri

  1. Toți locuitorii insulei sunt uniți de ospitalitate. Până în prezent, există o tradiție de a trata oaspeții cu cafea și dulciuri.
  2. Una dintre sarbatorile traditionale ale statului insular este "Carnavalul". Această sărbătoare este asociată cu povești biblice despre viața lui Noe și a potopului mondial. În această zi, străzile orașelor sunt pline de oameni care turnă apă din mare. Turiștii care vin la "Carnaval", rețineți că această sărbătoare este afirmantă, veselă, plină de bucurie. Cel mai venerat din Larnaka.
  3. În fiecare an, în septembrie, orașul Limassol celebrează Festivalul vinului. Celebrarea durează 10 zile și este însoțită de o degustare a vinurilor locale. Astfel, ciprioții îl laudă pe Dionysus - cel mai vechi zeu al vinificației.
  4. Cipru este renumit pentru festivitățile sale săptămânale, care sunt dedicate patronilor insulei - sfinților. Cea mai solemnă și mai respectată sărbătoare religioasă a statului este Paștele Ortodox, care adună mii de credincioși în temple și pe străzile orașelor.
  5. Cultura insulei este reprezentată în mod viu de meșteșugurile populare. Ciprioții sunt celebri în toată lumea pentru capacitatea de a crea extraordinar de frumoase și utile în același timp gizmos. Aceste tradiții sunt transmise de la bătrâni la cei mai tineri și sunt atent stocate în fiecare familie.
  6. Atenția turiștilor atrage un tip neobișnuit de case cipriote, din care acoperișurile sunt structuri metalice vizibile. Se pare că în această casă locuiește o fată care este odată căsătorită, iar construcția este temelia casei ei de zestre.
Atelier de atelier în Cipru Sărbătoarea vinului
Carnavalul în Cipru Sărbătorirea Paștelui

Muzică și dans

Este greu de imaginat un stat fără muzică națională tradițională. În Cipru, este diversă și interesantă și este strâns legată de dansurile care au apărut în timpul șamanilor și ofertelor religioase. Instrumentul național utilizat în realizarea compozițiilor muzicale, laouto este un instrument cu coarde, în rolul unui arc în care sunt folosite pene de păsări de pradă.

De mult timp, dansurile au fost considerate cel mai bun mod de a exprima întreaga paletă de sentimente pe care o persoană le poate experimenta. Populația masculină din Cipru se bucură de dans la numeroasele festivități și ceremonii insulare, însă femeile au voie să danseze doar la nunți. Toate dansurile cipriote combină expresia și senzualitatea.

Cipru dans cu ochelari Sirtaki

Ceremonii de nunta si botezuri in Cipru

Populația indigenă din Cipru comoară și prețuiește tradițiile naționale, dintre care cea mai importantă este nunta. Tatăl viitoarei soții este obligat să-i furnizeze o zestre. Nunțile cipriote sunt aglomerate: în funcție de situația lor financiară, sunt capabili să strângă până la o mie de invitați invitați de la ambele părți. Ca dar, de regulă, banii sunt prezentați astfel încât noii soții să-și poată demara viața de familie cu demnitate.

Dacă nunta are loc în sat, atunci există o serie de rituri în care sunt implicați toți locuitorii satului. Viitorul soț trebuie să se rade în casa părinților la sunetul unei vioi. Când tinerii sunt gata, se îndreaptă încet spre biserica din sat, însoțiți de rude, prieteni, cunoștințe. Preotul, în timpul nunții, trece tiara tânără pentru a-și consolida uniunea. Când toți oaspeții merg la banchet, cei care se află în sală încep să danseze, oaspeții se apropie decorând hainele de vacanță cu facturi de bani.

Village Wedding în Cipru

Cum vor numi copilul?

Interesantă este tradiția Ciprului cu privire la numele pe care copiii îl numesc la naștere. În primul rând, numele ales trebuie să fie aprobat de biserică și să aparțină unuia dintre sfinții venerați. În al doilea rând, baiatul întâi-născut este numit după bunicul său în rândul tatălui său; Dacă prima fiică apare în familie, poartă numele bunicii din partea tatălui ei. Toți copiii următori sunt numiți numele bunicilor și bunicilor pe linia maternă. Pentru că în familiile din Cipru, atâția oameni care poartă aceleași nume.

Taina botezului

Ritul botezului este obligatoriu, fiecare trebuie să o accepte. De obicei, botezăm copiii cu vârste de până la șase luni. Acest copil este adus la biserică, unde înainte de ceremonie s-au dezbrăcat. În timpul ceremoniei, preotul citește rugăciunile și smulge ochii, gura, nasul copilului cu lumea. La sfârșitul ceremoniei, bebelușul tăie un fir de păr. Misterul este completat prin imersiune într-un font din care un zeu este predat unui singur naș. Ei au pus copilul în cele mai bune haine din tesatura scumpă. Toți cei prezenți la botez și trecătorii trecători sunt prezentați cu dulciuri. Apoi este sărbătoarea botezului într-una din cafenelele sau restaurantele din sat.

Botezul unui copil în Cipru

Informații pentru turiști

Trebuie remarcat faptul că Cipru - un stat destul de conservator, la care ar fi frumos să înțelegem puțin istoria și cultura țării. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți confortabil și să nu îi ofensați pe locuitorii locali prin nerespectarea normelor de bază ale comportamentului adoptate de ciprioți. Mai ales se referă la temple și mănăstiri care vizitează. Nu purtați haine deschise și provocatoare: în ciuda climatului cald, este strict interzis să apară în biserică.

Atragem atenția asupra faptului că în Cipru sunt îngrijorați în mod serios de apariția și comportamentul femeilor, nu pot intra chiar în multe locuri ale insulei. Luați aceste informații pentru o notă, iar vacanța dvs. nu va fi umbrită de probleme minore.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 24 = 29