Transport în Suedia

Comunicarea de transport în Suedia, așa cum se întâmplă în orice altă țară din Europa, se află la un nivel înalt. Aici, fără dificultate, mai mult - cu confort - puteți ajunge aproape oriunde în țară.

Suedia are o rețea vastă de autostrăzi cu acoperire de înaltă calitate a drumurilor. În același timp, nu există drumuri cu taxă, cu excepția mișcării de-a lungul Podului Eresund. Starea drumurilor este menținută în stare excelentă și practic nu există blocaje și întârzieri în trafic.

Comunicare feroviară

Trenurile sunt practic principala modalitate de transport în Suedia. O rețea vastă de legături feroviare facilitează deplasarea în țară. Autostrăzile principale sunt servite de trenuri de mare viteză, care accelerează până la 200 km / h. La serviciile pasagerilor se oferă mașini de clasa I și II. De regulă, diferența dintre ele este nesemnificativă și nu are o influență specială asupra nivelului de confort. Automobilele sunt echipate cu fotolii confortabile, cu mese pliabile, toalete, prize electrice și chiar acces la internet wireless. În prima clasă, pasagerilor li se oferă un sistem audio individual și mese calde pe teren. Există o masă de luat masa. Zborurile pe distanțe lungi sunt dotate cu dane.

Transportul feroviar este realizat de un număr mare de companii de transport mari:

  • SJ;
  • DSB în primul rând;
  • Veoli;
  • Inlandsbanan.

Aceasta este caracteristică, unele rute fiind completate de serviciul de transport cu autobuzul. Atunci când cumpărăți un bilet direct în Suedia, tariful pentru autobuz este deja inclus în prețul documentului de călătorie. De regulă, acest fenomen este practicat atunci când călătoriți în orașe mici și sate.

Biletele trebuie rezervate în prealabil, deoarece cu cât este mai aproape de data plecării, cu atât prețul este mai mare. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că în ultimele 24 de ore categoriile privilegiate de pasageri beneficiază de reduceri mari. Acestea includ copiii sub 15 ani însoțiți de un adult, tineri sub 26 de ani, studenți (la prezentarea unui ID student internațional) și pensionari.

Comunicare feroviară

Serviciul de autobuz

Călătorind pe autobuze pe distanțe lungi este o alternativă ieftină la trenuri și avioane. Cu toate acestea, acest tip de transport nu poate fi numit un defect în ceea ce privește confortul. Autobuzele suedeze sunt echipate cu scaune confortabile, toalete, prize și chiar Wi-Fi.

Cea mai mare companie specializată în transportul cu autobuzul este Swebus Express. Rețeaua de transport a acestui operator conectează 150 de orașe din Suedia și chiar mai multe localități din Europa.

Categoriile preferențiale de persoane care primesc o reducere de 20% la cumpărarea unui bilet de autobuz sunt pensionari, copii sub 16 ani, tineri sub 25 de ani și studenți.

Serviciul de autobuz

Comunicarea aeriană

Pe teritoriul Suediei există aproximativ 40 de aeroporturi cu o rețea extinsă de servicii aeriene interne. Zborurile între orașele mari, de regulă, durează doar câteva ore, astfel că se întâmplă de mai multe ori pe zi.

Principalele companii aeriene care ocupă o poziție de lider pe piața transportului aerian din Suedia sunt companiile aeriene naționale SAS, precum și companiile aeriene norvegiene și BRA. În calitate de operatori aerieni interni care efectuează zboruri internaționale din Rusia către Suedia, Aeroflot și SCC "Rusia".

Comunicarea aeriană


Transportul de apă în Suedia

Vorbind despre călătoriile pe apă în legătură cu Suedia, primul lucru care trebuie spus despre feriboturi. Acest tip de transport este cel mai bun mod de a ajunge la numeroasele insule ale arhipelagului Stockholm. Vaxholmsbolaget, Strömma și Destinația Gotland sunt printre cele mai importante companii de feriboturi printre altele. În plus, este posibil să închiriați un iaht cu un căpitan.

Există o comunicare regulată a apei între mai multe țări europene, în special: Marea Britanie, Danemarca, Norvegia, Germania, Lituania, Letonia, Polonia, Finlanda. Transportul pe apă

Transport public în Suedia

De regulă, în toate orașele mari ale țării există o rețea dezvoltată de transport public, reprezentată în principal de autobuze, precum și de tramvaie, trenuri electrice și metrou. Deoarece suedezii preferă să stea în spatele volanului numai în cazuri excepționale, în fiecare oraș există un singur sistem de bilete, cumpărat pentru o anumită perioadă de timp, de la 24 la 120 de ore. Cumpărați un astfel de bilet poate fi în orice chioșc de informații pe străzile orașului.

Metroul din Suedia există doar în capitală și este cea mai reală atracție datorată decorării stațiilor. În structura sa este împărțită în 4 linii care se intersectează în centrul orașului.

Transportul public

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 10 = 18