Vacanțe în Cipru

Cipru este o insulă frumoasă și prietenoasă, renumită pentru ospitalitatea sa. Aici, natura paradisului și a climei, zâmbind oamenii și o atmosferă caldă, care este în mod special nevoie de cei care sunt departe de rudele lor. Dar plajele fierbinți și natura magnifică nu sunt toate pe care insula Cipru le poate oferi. Există atât de multe sărbători diferite, încât ciprioții sărbătoresc întotdeauna strălucitor și frumos, într-un mod foarte important. Prin urmare, turiștii care se află aici în timpul oricărei sărbători fac parte din ea, iau parte la festivități de masă și încearcă tot felul de tratamente. În Cipru, într-un fel sau altul sărbători aproximativ patruzeci de sărbători, și fiecare dintre ele este special.

Sarbatori traditionale ale insulei

Sărbătorile religioase în Cipru sunt multe, cele mai multe dintre ele fiind declarate statale.

Botezul caracteristică având un al doilea Celebrare numele Luminii - în ritualul consacrare de apă și procesiunea festivă bisericească poate fi văzut la 24 ianuarie, când sărbătorim Ziua Sfântului Neofit.

În primele zile ale primăverii, puteți vedea festivități fervente. Aceasta înseamnă că începe carnavalul ciprian, care se numește Apocrifă. Carnavalul zgomot nu se oprește timp de zece zile.

Oamenii din Cipru, care sunt foarte mândri de independența lor, organizează adesea parade, alternând cu competiții sportive. Aici puteți vedea Ziua Independenței Greciei în Cipru, pe care localnicii o sărbătorească în 25 martie. Sărbătorile naționale ale Ciprului, ale căror festivaluri se încadrează în data de 1 aprilie, se caracterizează, de asemenea, prin procesiuni colorate și competiții sportive. Da, și triumful zilei de mai de la ei nu rămâne în urmă.

Dar după această sărbătoare distractivă în Cipru nu se termina. Este foarte nerăbdător să sărbătorim Lazarev sâmbăta și apoi Duminica Floriilor, deoarece Sf. Lazăr a fost inițial patronul insulei. Dar biserica nu consacră ramurile de salcie, așa cum o facem noi, ci ramurile unui palmier sau a unui măslin. De asemenea, o zi liberă în Cipru este Vinerea Mare - este ziua pregătirii pentru Paste. Tradițional este colorarea ouălor cu vopsea roșie, iar un miel prăjit este obligatoriu pe orice masă.

O altă vacanță strălucitoare și încântătoare, care există aici - Anfestia. Acest nume este un festival de flori. Este sărbătorită la începutul lunii mai, a șasea zi. Buchetele frumoase sunt decorate cu străzi, case, mașini, iar fetele fac coroane de flori, țesând flori sălbatice în ele, adăugând ierburi și usturoi. O astfel de țesătură neobișnuită, conform legendelor, îndepărtează spiritele rele de la ei.

Trinitatea este sărbătorită într-o zi cu Cataclismul. Dar, în ciuda numelui teribil, este doar o vacanță de apă, care va fi amintit pentru toți oaspeții țării printr-un festival de dans plin de culoare.

În cea mai tare timp în mijlocul verii, puteți lua parte la festivalul de bere, care are loc pe una din statiunile de top în Cipru - Limassol, durează trei zile. Anul trecut importantă perioadă de vacanță - este Ziua Adormirii Maicii Domnului, care este sărbătorită în a cincisprezecea august. Apoi, deja în septembrie, pe 14, se celebrează un alt festival bisericesc - Exaltarea.

Primul din octombrie este sărbătorirea Zilei Independenței din Republica Cipru, când în Nicosia, care este capitala, se desfășoară o paradă militară, urmată de distracția populară în masă.

1 aprilie Ciprioții sărbătoresc Ziua Națională a Ciprului Apocripa este sărbătorită cu procesiuni colorate de carnaval Sărbătoarea vinului
Botezul lui Hristos Paște în Cipru Anfestiriya (sărbătoare de flori)

Sarbatori de Craciun in Cipru

Crăciunul pe insulă este o casă și o vacanță liniștită, este obișnuit să sărbătorim împreună cu familia. În această zi insula este decorată cu icoane ale Mariei cu un copil și panouri imense cu felicitări, precum și compoziții care descriu nașterea lui Hristos. Ciprioții sunt mândri că au această sărbătoare.

Pe masa tradițională puteți vedea fructe de mare, pește și diverse gustări cu ulei de măsline. În casele pune pini vii sau pomul de Crăciun din plastic. Copacii frumosi din cubulete, care pot fi apoi aterizati, in Cipru sunt, de asemenea, populare. Dimineața, 25 decembrie, există un serviciu în biserică, la care merge familia. Și continuă sărbătoarea cu supă de pui obligatorie și tsurekka cu pâine cipriotă. Seara, festivitățile tradiționale sunt organizate cu jocuri.

În Cipru există încă sate în care nu este obișnuit să închideți ușile în acea noapte, astfel încât Maria și copilul să poată privi în casă. Și în multe case miroase pâine coaptă, se numește "pâinea lui Hristos". Această pâine rotundă de casă, care este decorată cu o cruce, este împărțită în toate, lăsând o bucată de Hristos. Anterior, în sate, au fost tratați tuturor locuitorilor curții, inclusiv animalele domestice. Pâinea este arsă ca un simbol care arată unitatea poporului cu biserica.

Desigur, sărbătorile de Crăciun în Cipru nu pot face fără colindă veselă de Crăciun, numite kananda. Și membrii adulți ai familiei vizitează mormintele rudelor lor și se roagă pentru odihna sufletelor lor.

Dacă aveți de gând pentru a sărbători vacanța de Crăciun în Cipru, ar trebui să știți că există o credință care spune că în seara de Crăciun sunt gnomi rele care trăiesc sub pământ, și singurul lucru pe care îl puteți face pentru a le salva - să traverseze. Și aceste spirite rele dispar, conform credințelor populare, numai înainte de botez.

Crăciun în Cipru Crăciunul este dedicat nașterii lui Isus Hristos
Magazine de Craciun Tort de Craciun (

Sărbători de Anul Nou în Cipru

Sarbatorile de Craciun dureaza pana la Anul Nou. Și în timpul Revelionului, familia, în picioare într-un cerc și luându-se unul pe celălalt prin mâini, cântă "Kali cronya", schimbând apoi dorințele calde. Sarbatoarea continua cu o placinta de Anul Nou. De asemenea, în timpul sărbătorilor de iarnă este obișnuit să aprindeți un șemineu și să ardeți în el un molid sau un măslin.

Pe 6 ianuarie, cu excepția Epifaniei, Cipru sărbătorește ziua Sfintelor Epifanie. Sărbătorile au o mare importanță, deoarece sfântul este considerat patron cipriot. În timpul acestei sărbători, se obișnuiește consacrarea apei în rezervoare și biserici.

Pregătirile pentru Crăciun și Anul Nou în Cipru, la fel ca în multe țări, încep în avans. Deja cu o lună înainte de începerea festivităților, orașele și satele sunt decorate cu străzile, cafenelele, magazinele. Primele semne ale sărbătorilor rapide sunt "stele de Crăciun" luminoase, flori care apar în ferestrele casei și chiar pe trotuare, dând un sentiment de magie. Pe străzi se află postere publicitare festive și multe tarabe cu tot felul de dulciuri. Întreaga insulă se scufundă într-o atmosferă de așteptare și hassle.

O caracteristică caracteristică a abordării vacanțelor sunt reducerile în magazine și o mulțime mare de oameni care caută cadouri. Ciprioții se îmbracă ca un pom de Crăciun și bărci mici, simbolizând marea. De asemenea, puteți admira străzile cu decorațiuni luminoase pe copaci.

În loc de Moș Crăciun în Cipru, există Agios Vasilis, care aduce, de asemenea, o geantă imensă cu daruri. Și pentru el, sub pomul de Crăciun, lăsați întotdeauna un pahar de vin bun și o plăcintă cu o monedă ascunsă în interior. Frunza de dimineață a plăcintei, cu promisiunile ei de a face persoana cu care a avut noroc.
În sărbătorile din Cipru puteți vedea lucruri luminoase. În peșterile din Pafoca există o producție teatrală, care dezvăluie despre Geniul lui Hristos.

Limassol în ajunul Anului Nou Pomul de Crăciun - un atribut must-have
Agios Vasilis cu daruri Om de zăpadă chiar pe plajă

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

76 + = 80