Zona de schi Vallnord este situată în nordul Andorrei din Pirinei și combină trei stațiuni de schi: Pal, Arinsal și Arkalis.

Arcalis

Cea mai mare parte a Vallnord este Arkalis. Această stațiune este renumită pentru abundența de trasee complexe, absolut nepotrivite pentru începători și vederi magnifice. Pentru patinaj sunt echipate 2 piste negre, 11 rosu, 6 albastru si 8 verde. Lungimea lor totală este de 30 de kilometri. În plus, există pante concepute pentru competiții sportive și freestyle. În această parte a orașului Vallnord, la fel ca și în altele, funcționează o școală de schi, unde sunt luați copii de 4-8 ani și un club pentru cei mai tineri, acolo sunt instruiți copiii timp de 2-4 ani.

Arcalis

Pal și Arinsal

Stațiunile de schi din Pal și Arinsal sunt interconectate printr-o telecabină, iar accesul la ele este mai ușor decât la Arkalis. Ele sunt mult mai populare decât colegii lor, deoarece oferă mult mai multe oportunități de a se bucura de patinaj la începători. Pentru începători, există 4 piste. Trasee albastre - 16, roșii - 16 și negru - 5. În această parte a orașului Vallnord există câte două școli de schi și două centre de instruire pentru copii de la 1 an la 4 ani.

Indiferent de stațiunea pe care o alegeți, înainte de a începe patinajul, familiarizați-vă bine cu aspectul traseelor ​​Vallnord. Pentru că doar așa veți obține de la restul plăcerea maximă.

Pal Arinsal

Caracteristici ale zonei de schi Vallnord

În general, Vallnord din Andorra este un loc în care domnește atmosfera familiei și totul este organizat astfel încât sărbătorii să se simtă confortabil. De exemplu, în Vallnord există un sistem de trecere pe schiuri. Esența sa este că vă cumpărați o cartelă de plastic și o puteți utiliza pentru a merge la ascensoare (telecabina Funikamp) în întreaga zonă a Vialnord. Durata acestor carduri poate varia. Ski-pass-ul este activat la prima călătorie pe lift. Înainte de a cumpăra un card, este recomandat să vă planificați vacanta bine, deoarece nu va fi posibilă schimbarea sau returnarea acesteia. Aproape de teleschiurile din Vallnord există parcări. Și, în ciuda faptului că drumul spre ei de-a lungul serpentinei nu este ușor, la sfârșit de săptămână sunt literalmente împachetate.

Ei bine, pentru a nu purta schiuri cu tine de la hotel și înapoi și nu-i duce la lift, poți să închiriezi o dulap specială. De asemenea, va face vacanta mult mai usoara.

Harta rutelor din Vallnord

Evenimente distractive

Cei care în timpul schiului activ vor fi obosiți de schi, Vallnord sugerează să vă relaxați puțin diferit. În Arkalis puteți face o călătorie pe un snowmobil sau excursii pe mașini speciale care pot găzdui până la 14 persoane, pot merge pe snowshoes sau se aruncă cu gheață pe un lac de munte. Pal-Arinsal oferă vizitatorilor săi alte distracții. Aici puteți să călăriți o sanie de câini, să zburați cu elicopterul, să vă răsuciți pe o pantă de munte pe o saltea gonflabilă, să mergeți pe o sănietate sau să jucați jocuri mobile strategice în aer liber.

Una dintre atracțiile din Vallnord este tururile cu elicopterul

Vallnord sau Grandvalira?

Vallnord din Andorra are și un concurent celebru - Grandvalira, o zonă de schi care unește Pas de la Casa - Grau Roic și Soldeu - El Tarter. Principala diferență Grandvalira - un parc pentru freestyle, care se deschide în fața celor mai disperate perspective fără precedent. Pentru începători nu există cu siguranță locul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

60 − 57 =

La zona de esquí de Vallnord se encuentra en el norte de Andorra, en los Pirineos, y combina tres estaciones de esquí: Pal, Arinsal y Arkalis.

Arkalis

La parte más alta de Vallnord es Arkalis. Este complejo es famoso por la abundancia de senderos complejos, absolutamente no aptos para principiantes, y magníficas vistas. Para patinar, hay 2 pistas negras, 11 rojas, 6 azules y 8 verdes. Su longitud total es de 30 kilómetros. Además, hay pistas diseñadas para competiciones deportivas y de estilo libre. En esta parte de Vallnord, como en otros, funciona una escuela de esquí, donde se toman niños de 4 a 8 años y un club para los más pequeños, allí se entrena a los niños de 2 a 4 años.

Arkalis

Pal y Arinsal

Las estaciones de esquí de Pal y Arinsal están interconectadas por un teleférico, y llegar a ellas es más fácil que Arkalis. Son mucho más populares que sus compañeros, porque ofrecen muchas más oportunidades para que los principiantes disfruten del patinaje. Para principiantes, hay 4 pistas. Rutas azules - 16, rojas - 16 y negras - 5. En esta parte de Vallnord hay hasta dos escuelas de esquí y dos centros de entrenamiento para niños de 1 año a 4 años.

Sea cual sea el complejo que elija, antes de comenzar a patinar, familiarícese con el trazado de los senderos de Vallnord. Porque solo así obtendrás el máximo placer del resto.

Pal Arinsal

Características de la zona de esquí de Vallnord

En general, Vallnord en Andorra es un lugar donde reina el ambiente familiar y todo está organizado de tal manera que los veraneantes se sientan cómodos. Por ejemplo, en Vallnord hay un sistema de pases de esquí. Su esencia es que compre una tarjeta de plástico y puede usarla para ir a los ascensores (teleférico Funikamp) a lo largo de toda el área de Vialnord. La duración de tales tarjetas puede variar. Ski-pass se activa en el primer viaje en el ascensor. Antes de comprar una tarjeta, se recomienda planificar bien sus vacaciones, ya que no será posible cambiarla o devolverla. Cerca de los remontes de Vallnord hay aparcamientos. Y, a pesar del hecho de que el camino hacia ellos a lo largo de serpentinas no es fácil, los fines de semana están literalmente llenos.

Bueno, para no llevar esquís contigo desde el hotel y de vuelta y no llevarlos en el ascensor, puedes alquilar un casillero especial. También hará que tus vacaciones sean mucho más fáciles.

El mapa de las rutas de Vallnord

Eventos entretenidos

Aquellos que durante el esquí activo estarán cansados ​​de esquiar, Vallnord sugiere relajarse un poco diferente. En Arcalís se puede tomar un viaje en un viaje en moto de nieve o en máquinas especiales con capacidad para 14 personas, caminar con raquetas de nieve, o bucear bajo el hielo en el lago de montaña. Pal-Arinsal ofrece a sus visitantes otro entretenimiento. Aquí puede montar en un trineo tirado por perros, volar en helicóptero, rodar por la ladera de una montaña en un colchón inflable, andar en trineo o jugar juegos móviles estratégicos al aire libre.

Una de las atracciones de Vallnord son los viajes en helicóptero

¿Vallnord o Grandvalira?

Vallnord en Andorra también tiene un famoso competidor: Grandvalira, una zona de esquí que une Pas de la Casa - Grau Roic y Soldeu - El Tarter. La principal diferencia es Grandvalira, un parque de estilo libre que se abre antes que los prospectos más desesperados y sin precedentes. Para los principiantes definitivamente no es el lugar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 82 = 84