Vaxjo

În sudul provincie suedeză Småland există un oraș mic de Växjö, care este centrul administrativ al județului Kronoberg. Aici locuiesc mai mult de 65 de mii de locuitori, o mare parte dintre ei fiind studenți.

Clima

Orașul este dominat de climatul maritim, principalele caracteristici ale cărora sunt fluctuațiile mici în temperaturile zilnice și sezoniere, umiditatea ridicată. Vara în Växjö este destul de rece, precipitațiile sunt rare. Iernile sunt ușoare, cu o mulțime de precipitații, ceți frecvenți, vânturi puternice. Vacanțele în Vaxjo din Suedia pot fi programate pentru orice anotimp.

Istoria așezării

Este cunoscut faptul că primii oameni care locuiau în districtul Växche au venit aici în epoca fierului. În 1170, misionarul creștin Siegfried a construit o biserică, care a făcut ca Veksha să fie centrul episcopiei și pelerinajului. Statutul oficial al orașului a fost acordat așezării în 1342 de către domnitorul Magnus Eriksson. Din cauza situației sale la graniță, Väksche a fost deseori distrus în timpul războinicului suedez-danez și, de asemenea, a suferit în mod repetat de incendii consumatoare de energie. Cu toate acestea, localizarea sa a promovat dezvoltarea comerțului între state.

Obiective

Orașul antic este mândru de locurile sale memorabile, dintre care cele mai renumite sunt:

  1. Catedrala, ridicată în secolul al XIV-lea. Clădirea a fost supusă în mod repetat falimentului, prin urmare, a supraviețuit mai mult de o reconstrucție.
  2. Catedrala

  3. Muzeul de expatriere Utvandrarnas Hus, stocând o mulțime de exponate aparținând imigranților din alte țări.
  4. Muzeul de expatriere Utvandrarnas Hus

  5. Muzeul Sticlei din Suedia. Aici este colectată o colecție imensă de capodopere de către foștii de sticlă.
  6. Castelul Teleborg, a cărui construcție a fost finalizată în 1900.
  7. Castelul Teleborg

  8. Ruinele castelului din Kronoberg, distruse în timpul unuia dintre conflictele armate.

Ruinele castelului din Kronoberg

hoteluri

În Vaxx în jurul valorii de ceasul de lucru mai mult de o duzină de hoteluri de diferite niveluri și clasa de serviciu.

Class "4 stele" hoteluri (Elite Stadshotellet Växjö, Clarion Collection Hotel Cardinal, Elite Park Hotel) oferă oaspeților camere spațioase, băi confortabile, cu partea casei de igienă personală articole, balcoane si terase. Pe teritoriul lor veți găsi piscine moderne, restaurante de lux, magazine și buticuri.

Călătorii din alte țări se opresc frecvent la Hotell Värend și Hotell Esplanad. Condițiile de trai aici sunt puțin mai modeste decât în ​​hotelurile de mai sus, dar străinii se bucură de mediul acasă, de personalul utile și de prețurile democratice oferite de proprietari.

Mai multe apartamente și case de oaspeți funcționează și pe teritoriul orașului.

La unul dintre hotelurile din oraș

Restaurante

În orașul Vaxjo există o mare varietate de puncte de vânzare. Aici puteți găsi cafenele confortabile, cu meniuri excelente și restaurante la modă, cu mâncăruri somptuoase și vinuri de colecție.

Întotdeauna aglomerat în Restaurant Playa Baggia, Venezia, Lilla Mexico. Clienții vor fi mulțumiți de varietatea de alimente și băuturi.

În restaurant

divertisment

Orașul Vaxjo oferă turiștilor o varietate de divertisment. Puteți să faceți o excursie cu barca în zona de apă a lacurilor locale, să deveniți un participant la o excursie cu drumeții sau să explorați orașul și împrejurimile sale cu bicicletele.

Cum să ajungem acolo?

Stockholm și Veksha sunt separate de puțin peste trei sute de kilometri. Este cea mai convenabilă deplasare a acestei distanțe cu avionul. Orașele sunt conectate cu avionul, zborurile zilnice merg în ambele direcții. În plus, puteți alege unul dintre trenurile sau autobuzele suburbane sau puteți merge într-o călătorie cu mașina. Luați camera pentru a face o fotografie cu Vaxjo și cu obiectivele sale.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 3 = 5