Voerde

În județul norvegian Sogn og Fjordane, înconjurat de cascade și fiorduri, se află orașul uimitor Ferde (Førde). Este centrul administrativ al comunei omonime.

Informații generale

Limba oficială din localitate este Nynorsk. Numărul locuitorilor locali în ultimul recensământ din 2007 este de 9.571 persoane în oraș și 11650 în comună.
Ferde a fost fondată în 1838, iar numele său provine de la cuvântul "fjord" (fjǫrðr). Astăzi este un mare centru industrial, unde se dezvoltă turismul și agricultura.

Vederea fiordurilor

Orașul Ferde din Norvegia este înconjurat de lanțuri muntoase, acoperite cu păduri dense și ape limpezi. Aici, cu plăcere vin călătorii (ecoturism pietonal). Cea mai importantă rută turistică europeană E39 trece prin așezare.

Traseu turistic

Vremea în Ferd

În sat există un climat moderat. Aici o mulțime de precipitații cade pe tot parcursul anului (2191 mm). Cele mai multe ploi vin în luna octombrie, rata lor medie este de 287 mm, iar cea mai aridă este mai - 95 mm.

Temperatura medie anuală a aerului este + 7 ° C. Cea mai tare lună este luna august, coloana de mercur se menține la + 14 ° C, iar luna cea mai rece este luna februarie (-1,4 ° C).

Lacul și pădurea

Ce să faci în Ferda, Norvegia?

Datorită naturii pitorești și unice, turiștii din sat pot lua o odihnă activă:

 1. Du-te de pescuit. În jurul orașului există aproximativ 10 râuri și 100 de rezervoare, unde există o mulțime de somon și păstrăv. Puteți să vă pescuiți singuri sau cu un tur organizat, unde vă vor fi prezentate cele mai bune locuri, veți da echipament și, dacă va fi necesar, veți învăța această ambarcațiune.
 2. plutărie pe râurile montane.
 3. Urcați pe muntele Hafstadfjellet, de unde se deschide panorama uimitoare a lui Ferd și a împrejurimilor.
 4. Vizitați Muzeul Sunfjord, în care puteți vedea 25 de clădiri vechi construite în secolul al XIX-lea. Acestea au fost complet restaurate și au introdus vizitatorii culturii locale și modului de viață.
 5. Muzeul

 6. Încercați să sari de la o înălțime. Pentru fanii sporturilor extreme din oraș există locuri de îmbarcare bungee. Toate standardele europene de siguranță sunt respectate aici.
 7. Pentru a vizita vechile biserici, Construit la mijlocul secolului XIX și încă funcționează.
 8. biserică

 9. Vedeți cea mai lungă statuie în Norvegia, dedicat somonului. Sculptura are o lungime de 65 m, se întinde de-a lungul coastei râului Jolstra.
 10. Vizitați 2 cascade mari în limitele orașului:
  • Huldefossen (Huldefossen) - are o înălțime de 90 m și este situat la 10 km de centrul localității;
  • Halbrendsfossen (Halbrandsfossen) - este deosebit de frumoasă în primăvară în timpul apei mari.

În fiecare an, în iulie, în sat există un celebru festival dedicat muzicii populare. În acest moment, aproximativ 300 de artiști din întreaga planetă se adună aici.

Unde să stați în oraș?

În Ferd în Norvegia există doar 7 hoteluri care diferă în ceea ce privește numărul de stele, prețul, serviciile oferite și locația:

 1. Thon Hotel Førde - Hotelul dispune de un centru de fitness, saună, solar, cadă cu hidromasaj, baie turcească și camere hipoalergenice. Cafeaua gratuită este servită în lounge și muzică live este jucată în restaurant.
 2. Førde Pensjonat - cazare include mic dejun, internet și parcare, o bucătărie comună și facilități de spălătorie. Camerele moderne, dotate cu baie privată.
 3. Scandic Sunnfjord Hotel Spa este un hotel de patru stele, care oferă un centru de wellness, o piscină interioară și o sală de masaj. Restaurantul servește mese tip bufet.
 4. Efinor Apartments Førde este o pensiune situată pe țărmul fjordului. Vizitatorii pot beneficia de gratar, depozit de bagaje, parcare și o bucătărie comună.
 5. Førde Vandrerhjem - Puteți închiria o bicicletă, puteți juca tenis de masă, biliard sau darts. Oferă servicii pentru persoanele cu handicap.
 6. Førde Sommarhotell este o pensiune cu camere separate, un loc de joacă pentru copii, o sală de bagaje și o sală de conferințe.
 7. Kvammen - pensiune, dotată cu aparate moderne, cu parcare privată și internet. Personalul vorbeste engleza si germana.

hotel

Unde să mănânci?

În orașul Ferda, există un număr mare de unități unde puteți încerca atât preparatele naționale din Norvegia, cât și bucătăriile diferite ale lumii. Cele mai populare restaurante din oraș sunt:

 • Pikant - pub cu preparate din bucătăria europeană;
 • Conditori Olefine Kronborg este un mic restaurant specializat în fructe de mare;
 • Peppes Pizza - o pizzerie excelentă unde puteți savura gustări delicioase și rapide;
 • Restaurantul Bambus - restaurant asiatic, unde sunt preparate mâncăruri chinezești;
 • Restaurantul Picasso - restaurantul servește preparate din bucătăria italiană.

În Ferda, Norvegia are o mulțime de fast-food, dar dacă doriți să petreceți o seară la un restaurant, plasați o rezervare în avans. Tippingul este, de obicei, inclus în proiectul de lege și, în plus, nu trebuie să fie lăsat.

Restaurantul

Cumpărături în sat

La fel ca în orice oraș, există centre comerciale, supermarketuri, magazine și magazine de suveniruri. În aceste unități puteți cumpăra bunuri esențiale, alimente, haine și încălțăminte. Nu există magazine de mărci în oraș, deoarece pentru astfel de lucruri ar trebui să mergem și în alte localități, de exemplu în Oslo.

Străzile orașului

Cum să ajungem acolo?

Aproape de oraș există un aeroport regional, datorită căruia se poate ajunge ușor de oriunde din țară. De la Oslo până la sat veți lua numărul de autobuz Nx170 (timpul de călătorie durează până la 8 ore) și cu mașina pe drumurile Rv7, Rv5 și E16. De asemenea, prin faimoasa rută Riksvei13 Ferde este legată de multe orașe importante din Norvegia.
Coordonate: 61.475647, 5.860953

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 63 = 73