Self-excursie la Zanzibar

Acest paradis al vieții sălbatice este de mare interes pentru aproape toți cei care au auzit ceva despre el. plaje albe cu ape turcoaz, broaste testoase gigant, bogat lume subacvatică de recifuri de corali - toate acestea pot fi văzute pe insula Zanzibar. Este o autonomie în Tanzania și este spălată de apele Oceanului Indian. Pentru a continent nu este foarte departe - doar 40 km sau aproximativ o jumătate de oră de zbor pe plan local avion-porumb. Cu toate acestea, rezervarea unui tur prin agentii de turism aici care doresc să viziteze insula este de obicei overpay treime din valoarea sa reală. Prin urmare, în acest articol vom încerca să ne dăm seama cum să organizăm în mod independent o excursie în Zanzibar.

Etapa pregătitoare

Mai întâi de toate, trebuie să vă protejați în planul medical. Trebuie să fiți vaccinați definitiv împotriva febrei galbene și a tifoidului, cu cel puțin 10 zile înainte de plecare și să luați medicamente împotriva malariei pe care trebuie să beți pe parcursul șederii dumneavoastră. Este necesar pentru a captura o trusă de prim ajutor, furnizarea de medicamente, cum ar fi ei antipiretice, chelatori și antibiotice cu spectru larg. Nu faceți în Zanzibar și fără protecție solară și fără unguente de arsuri solare. De bunuri de uz casnic în adaptor la îndemână la priza de perete, și diverse spray-uri și bobine de țânțari.

Este mai întâi necesar să se familiarizeze cu regulile elementare de comportament într-o țară musulmană, deoarece poporul din Zanzibar își mărturisește islamul. De exemplu, reprezentanții sexului mai slab nu ar trebui să poarte costume prea sincere, iar bărbații nu ar trebui să acorde o atenție deosebită femeilor din Zanzibar.

Setul de prim ajutor pentru călătorii

Organizarea zborului

Începând cu o călătorie de pe teritoriul țărilor CSI, va trebui să faceți cel puțin două transplanturi. Majoritatea călătorilor aleg un doc în Istanbul și o direcție spre Dar Es Salaam. Zboruri directe spre Zanzibar nu veți găsi, deoarece de pe continent până la insulă există avioane mici pentru 12-20 de locuri. Biletele pentru zborurile interne sunt cele mai bine rezervate în avans, deoarece acest lucru va economisi bani. La sosire, va trebui să plătiți o viză de 50 USD, precum și o taxă de aeroport de 20 USD. Cu toate acestea, cum sugerează unii călători, puteți trece această fereastră indicând o încredere fermă în acțiunile pe care le aveți. De la aeroport la locul de reședință se poate ajunge cu taxiul, în caz de negociere reușită, în același timp baterea prețului de trei ori.

Aeroportul Zanzibar

Cazare în Zanzibar

De regulă, planificarea unei călătorii în Zanzibar independent, ca loc de decontare, turiștii aleg hoteluri sau vile mici pe numeroasele plaje ale insulei. Satul Paget este foarte popular. Există multe hoteluri aici, există pensiuni și case particulare. O mulțime de cerere pentru locuințe în partea de nord a insulei - plaja Nungvi. Aici puteți pune un cort fără probleme inutile și chiar nu este interzisă aprinderea focului.

Atunci când alegeți o casă, asigurați-vă că luați în considerare un moment precum aerul condiționat în cameră. Mori de vânt obișnuite nu pot fi salvate de la căldură - pur și simplu vor urmări același aer înfumurat în jurul încăperii. Rezervați cazare în avans, astfel încât mai târziu nu există incidente neplăcute care ar putea strica impresia de odihnă.

Lojile din Paget Ras Nungwi Beach Hotel

Bani în Zanzibar

Pe insulă în cursul shilling-ului tanzanian și în spatele scenei se află dolarul american. Cea mai rentabilă cursă de schimb este chiar la aeroport. ATM-urile de pe insulă sunt puține, cea mai mare parte a lor este desfășurată în Stone Town. În ceea ce privește dolarii americani, notele sunt mai vechi decât în ​​2001 (și în unele locuri în 2006), nu acceptă nici problema. Această problemă ar trebui să aibă grijă în avans, iar atunci când vizitați o bancă din țara de origine pentru a vă cere să dea notele necesare. Apropo, o minune, de asemenea, veniți la îndemână - să plătiți pentru serviciile unui portar sau să dați pentru ceai, este destul de posibil dolari americani, și nu doar șilingi tanzaniene.

Banii tanzanieni

Mesele din Zanzibar

Chiar dacă nu aveți bani în Zanzibar, nu vă veți lăsa foame - fructul aici crește aproape la fiecare pas. Sunt bogate în diverse produse alimentare și pe piețele locale, acolo puteți găsi, de asemenea, variații de fast-food local. Cel mai proaspat pește se poate cumpăra direct de la bărci de pescuit și apoi se coacă pe grătar. În câteva supermarketuri ale insulei, produsele alimentare sunt în principal sub formă de conserve. În restaurante și cafenele din bucătăria națională, acestea sunt gustoase, abundente și relativ ieftine.

Foarte atent, trebuie să mergeți în jurul Zanzibarului cu apă. Poți bea numai în sticle, îți curăță dinții și de asemenea se folosește pentru gheață. Apa din conducte poate fi utilizată numai după fierbere, și chiar și în acest caz - la propriul dvs. pericol și risc.

Restaurantul Rock Piața din Zanzibar

Ce să faci pe insula Zanzibar?

Principalul avantaj al Zanzibarului este plajele sale cu nisip alb. Puteți să vă așezați în ocean timp de câteva zile și să vă bucurați de soarele cald. În jurul insulei sub apă există multe recifuri de corali, astfel încât să puteți încerca să vă scufundați. Există, de asemenea, atracții locale, principala fiind Stone Town, este, de asemenea, un oraș de piatră. Puteți să vă bucurați de una dintre excursii, de exemplu, mergeți la plantație, unde cresc cuișoare, scorțișoară sau nucșoară.

Dacă doriți să se bucure de flora și fauna din Zanzibar - cu siguranta merita o vizita de pădure Dzhozani, în care sunt prietenoase pentru turisti de maimuță, sau vizitați Insula Turtle și a vedea broaște țestoase gigant. Și puteți închiria o barcă, să închiriați o escorta locală și să mergeți în căutarea delfinilor. Vor fi multe impresii pozitive de la o astfel de plimbare! În general, credeți-mă - după ce ați decis să călătoriți independent în Zanzibar, cu siguranță nu vă veți plictisi!

Plajele albe din Zanzibar Scufundări în Zanzibar Înotul cu delfinii
Orașul Stone Les Josani Turtle Island

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

86 + = 87