Drammen

Drammen este un oraș în Norvegia, în provincia Buskerud. Se află la 60 km de capitala. Este cel de-al 6-lea oraș ca mărime din țară. Astăzi, este cunoscută în primul rând ca o frumoasă stațiune de schi, iar a doua - ca locul de naștere al faimosului scriitor norvegian Hans Henrik Eger și atleții de biatlon la fel de faimosi ai fraților Bjørndalen. În plus, Drammen este, de asemenea, locul de naștere al aquavit, vodka norvegiană de cartofi.

Informații generale

Drammen se află într-un loc pitoresc lângă gura râului, curgând în renumitul frumos fjord Dramsfjord. Acest lucru a făcut ca acesta să fie cel mai mare oraș portuar. Ea a fost formată prin îmbinarea orașelor portuare mici Bragernes, Strømsø și Tangen. Astăzi, portul Drammen este lider printre porturile norvegiene pentru importul de fructe și mașini.

Locuiește în oraș (ținând cont de suburbii), doar aproximativ 160 de mii de oameni. Municipalitatea, a cărei capitală este Drammen, include încă 4 așezări, cu 61% din populație în oraș și suburbii.

Strada orașului

Condiții climatice

Clima din Drammen practic nu se deosebește de Oslo, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere distanța dintre ele. Într-o primăvară destul de lungă, urmează o vară rece, de obicei aerul se încălzește până la + 16 ... + 18 ° С, în timpul zilei se poate ajunge la + 22 ° С, iar extrem de rar termometrul ajunge la 30 ° С. Precipitațiile nu scad prea mult, totuși, în timpul verii, sunt mai multe decât în ​​timpul iernii. Cea mai ploioasă lună a anului este luna august.

Temperatura medie în luna septembrie este de + 11 ° C, în luna octombrie scade la + 6 ° C, iar în noiembrie - la + 3 ° C. Iarna este ușoară, de obicei temperatura este în regiunea -2 ... -5 ° C, dar uneori există ierni foarte reci când temperatura scade la -20 ° C și mai scăzută. Înghețurile sunt posibile în aprilie.

Fântâna Trei Femei

Odihnă activă

Fotografii ale acestui oraș din Norvegia confirmă faptul că Drammen și schiurile sunt concepte inseparabile. În 2017, Drammen ia din nou Campionatul Mondial de Schi.

Ca stațiune de schi, Drammen oferă trasee de diferite nivele de dificultate. Lungimea celor mai lungi este de 2000 m. Diferența de înălțime este de numai 280 m, ceea ce nu este surprinzător, orașul se află pe coastă. Prin urmare, punctul cel mai de jos al traseelor ​​se află la o altitudine de numai 70 m deasupra nivelului mării, iar cel mai înalt - respectiv, la o altitudine de 350 m. Sărbătorile se desfășoară în perioada decembrie-aprilie.

În timpul verii, iubitorii de activități în aer liber pot găsi aici și multe lucruri interesante pentru ei înșiși. Orașul oferă numeroase trasee pentru drumeții și călărie; puteți închiria o barcă pentru plimbări cu apă sau pentru pescuit, în timpul căreia puteți prinde somonul.

În canionul Kjosterdjuv, la care se poate ajunge de la Drammen în 10 minute, se angajează sărituri. Și iubitorii de recreere mai puțin extreme, orașul oferă multe terenuri de golf. Vacatorii cu copii vor fi interesați să viziteze parcul acvatic.

Drammen Atracții

Pentru a vedea panorama orașului, trebuie să vă urcați la vârful muntelui Bragernes. Muntele însuși poate fi, de asemenea, numit un punct de reper al orașului: în interiorul acestuia se află un tunel spiralat de automobile cu o lungime de 1650 m, de-a lungul căruia este posibilă urcarea pe platforma de vizionare, aflată la o altitudine de 200 m.

Vederea orașului din stația de observare

În Drammen, în comparație cu alte locuri din Norvegia, nu există multe atracții: în 1866 a izbucnit un mare incendiu în oraș, care a distrus majoritatea. Cu toate acestea, unele structuri sunt încă păstrate, iar unele obiecte notabile apar mai târziu.

În Drammen merită văzute:

 • clădirea municipiului;
 • Orașul teatral

 • două biserici - Bragernes și Stramsø, pot fi vizitate cu o excursie;
 • Biserica Bragernes

 • vechi conac: în parc, care este împărțit în jurul său, este Muzeul orașului;
 • Palatul Contele, unde puteți vedea o expoziție de argintărie și mobilier antic, și în curte - a se vedea clădiri rezidențiale, hambare, o moară de apă și o fabrică de cherestea; în acest muzeu în aer liber puteți cumpăra bucătărie de felii făcute conform unei vechi rețete cu respectarea tehnologiei - acestea vor deveni un minunat suvenir din Drammen;
 • Piața orașului, pe care patinoarul funcționează în timpul iernii, iar în restul timpului - piața produselor alimentare (funcționează doar dimineața);
 • podul peste râu;
 • Pod peste râu

 • conace XIX-lea în centrul orașului.

În plus, pe străzile orașului sunt instalate multe statui frumoase. În jurul orașului Drammen există numeroase ferme, excursii la care copiii vor dori: în timpul vizitei dvs. puteți hrăni animalele și puteți călări cai.

Activități în oraș

Anual în august-septembrie, în oraș există diverse festivaluri, concerte, concursuri culinare, târguri și expoziții. Fanii muzicii de organe se pot bucura în biserica gotică din Bragernes, construită în 1871.

Unde să stați în Drammen?

Unul dintre cele mai bune locuri pentru a rămâne în oraș este Clarion Collection 4 * Hotel Tollboden. Dintre cele mai ieftine opțiuni, cele mai bune sunt 3 * Comfort Hotel Union Brygge hoteluri în centrul orașului și Scandic Park Drammen, situat pe piața Gamle-Kirkeplas, la 50 de metri de teatru.

În plus, multe hoteluri sunt situate în vecinătatea orașului. Pentru cei care au venit în Drammen pentru a schia, va fi mai convenabil să alegeți unul dintre hotelurile care sunt mai aproape de pârtii. Dintre acestea, cele mai bune pot fi numite:

 • 4 * Scandic Asker, Thon Hotel Vettre și Quality Hotel Leangkollen din Asker (aproximativ 15 km de Drammen);
 • BB Hotel Renskaug Vertsgård în Egge (6 km de oraș);
 • Svelvik Romutleie din Svelvik;
 • Vila Villa Rørvik, pe țărmul fjordului.

Clarion Collection Hotel Tollboden este un hotel de 4 stele excelent

Restaurante și cafenele

Stațiile de hrană ale lui Drammen oferă atât tradiționale norvegiene, cât și alte tipuri de bucătărie: pan-asiatică, indiană, turcă, japoneză. Cele mai bune restaurante din oraș includ:

 • Anchas'bodega (bucătărie spaniolă și mediteraneană);
 • Restaurantul Soi Saam Thai (Asiatic și Thai);
 • Ssam Bistro AS (coreeană și japoneză);
 • Singh Saab Bucătăria indiană autentică (indiană);
 • Cappadocia (mediteraneană și turcă).

Anchas'bodega - один из лучших ресторанов города

cumpărături

Cele mai multe dintre magazinele orașului sunt situate pe piața Bragernes (Bragernes), care a fost piața principală a orașului. Unul dintre cele mai mari centre comerciale ale orașului se numește Megazinet. Magazinele de suveniruri se găsesc în conacul Marienlist și în apropiere de Palatul Earl's.

Centrul comercial Megazinet

Servicii de transport

În perioada de la sfârșitul lui 1909 până la mijlocul anului 1967, un troleibuz a funcționat în oraș - cu excepția Drammenului, operațiunea troleibuzului funcționa numai în alte trei orașe ale Norvegiei. Astăzi, transportul orașului este autobuze și taxiuri.

Intrarea în oraș

Cum să ajungi la Drammen?

De la Oslo, puteți ajunge acolo cu trenul. Trenurile pleacă din Gara Centrală din Oslo. Există două trenuri la care se poate ajunge aici: R11x și L13. Intervalul de mișcare a ambelor este de 15 minute. În primul caz, trebuie să petreceți 33 de minute pe drum, în al doilea - 35. Puteți conduce spre oraș în aproximativ 45 de minute, mergeți pe autostrada E18.

Stație de tren

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

13 − 5 =