Domnul Vishnu

Domnul Vishnu este unul dintre cei mai respectați zei din hinduism. El este pe lista lui Trimurti Trinity, care are puterea nu numai de a crea și de a menține pacea, ci și de ao distruge. Ei îl numesc pe Vișnu păstorul universului. Principala sa sarcină este să vină pe Pământ în situații critice și să restabilească armonie și echilibru între bine și rău. Potrivit informațiilor existente, întruparea Domnului Vișnu a trecut deja de nouă ori. Oamenii care se închină lui se numesc Vaisnavas.

Ce se știe despre Dumnezeul lui India Vishnu?

La oameni, acest zeu este în primul rând asociat cu Soarele. Ei îl descriu pe Vișnu ca pe un bărbat cu piele albastră și patru brațe. În ele el deține articole pentru care este direct responsabil. Fiecare dintre ele are semnificații diferite, de exemplu:

 1. Chiuveta - are capacitatea de a produce sunetul "Om", care este important în univers.
 2. Chakra sau discul este un simbol al minții. Acesta este un fel de armă care se întoarce la Vișnu imediat după fiecare aruncare.
 3. Lotus este un semn al purității și libertății.
 4. Bulava - personifică forța fizică și mentală.

Soția zeului Vishnu este Lakshmi (în traducere "frumusețea") sau așa cum se numește și Sri (în traducere "fericirea"). Această zeiță oferă oamenilor fericire, frumusețe și bogăție. Are haine galbene, strălucitoare. Lakshmi este întotdeauna cu soțul ei. Vișnu este de obicei reprezentată în două forme. Pe unele imagini stă pe o floare de lotus, iar soțul este lângă el. În alte variante, se află pe inelele șerpilor din Oceanul Lapte, iar Lakshmi îl face un masaj pentru picioare. Mai puțin frecvente sunt imaginile când Vishnu se călărește pe vulturul Garuda, care este regele păsărilor.

Unicitatea lui Vishnu constă în abilitatea lui de a se reîncarnare, asumându-și diverse idei. Numeroase avatare fac acest zeu universal. În India, cele mai venerate sunt următoarele reîncarnări ale zeului indian Vishnu:

  incarnarea lui Dumnezeu vishnu

 1. Peștii care au salvat Manu în timpul potopului.
 2. Țestoasa pe care a fost așezată Muntele Madanra după Potop. Datorită rotației sale, Luna a apărut din ocean, o băutură de nemurire, etc.
 3. Boar, uciderea unui demon și ridicarea pământului din abis.
 4. Un om de leu care a reușit să omoare un demon care a luat puterea în lume.
 5. Piticul, care a convins magicianul, care a prins lumea, să lase cât mai mult spațiu pe măsură ce poate măsura cu trei pași. Ca urmare, Vișnu a luat cerul și pământul cu două pași, iar regatul subteran a părăsit magicianul.

Rolul lui Vishnu este de a restabili pacea în fiecare nou ciclu după ce Shiva îl distruge.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

33 + = 42