Dumnezeul mării

Elementul de apă violent a speriat oamenii, deoarece de la domnitorii subacvatici depindea atât capturile, siguranța navelor comerciale, cât și victoriile în bătăliile pe mare. De aceea zeii mărilor din diferite națiuni erau printre cei mai măreți și mai venerați.

Dumnezeul mării în Grecia Antică

Zeul grecesc al mărilor Poseidon este fiul titanului Kronos și zeița Rhea. După naștere, el a fost înghițit de tatăl său, care se temea de răsturnarea tronului, dar apoi a fost eliberat de fratele său - Zeus. Caracteristicile principale ale personajului, pe care grecii l-au înzestrat cu Poseidon, - temperament rapid, turbulență, impermanență. Zeul marii a intrat cu ușurință într-o frenezie și oamenii erau în mare pericol. Pentru a ajunge la locul lui Poseidon, grecii i-au adus daruri bogate, aruncându-le în abisul mării.

În afară, zeul mărilor, Poseidon, a fost portretizat ca fiind frumos, puternic, în haine de aur, cu păr gros buclat și barbă. El a trăit într-un imens palat subacvatic și a călătorit pe carul său tras de cai magicieni sau călărind un cal sau un cal. Elementul de mare Poseidon a condus cu un trident magic - doar un accident vascular cerebral, el ar putea provoca sau să liniștească furtuna. Și prin impactul tridentului pe pământ, Poseidon a sculptat izvoarele de apă.

Grecii au dedicat mult mituri diferite zeului mărilor din Poseidon. În legendele timpurii, Poseidon a fost strâns asociat cu lumea interlopă și a trimis cutremure. Totuși, el controla și apelor de izvor, pe care depindea recolta.

Multe mituri descriu modul în care Poseidon argumentează cu alți dumnezei pentru teren, dar nu câștigă. De exemplu, a concurat cu Athena pentru Attica. Cu toate acestea, darul zeiței - măslinul - părea mai util pentru judecători decât sursa creată de Poseidon. Apoi zeul mare furios a trimis o inundație în oraș.

Unul dintre miturile despre Poseidon descrie aspectul legendarului monstru - Minotaurul. Odată ce regele din Creta, Minos, ia cerut zeului mării să-i dea un taur uriaș, care locuia în mare. Acest animal trebuia sacrificat însuși lui Poseidon. Cu toate acestea, Minos îi plăcea atât de mult taurul încât a decis să nu-l omoare, ci să se păstreze. În răzbunare, Poseidon a inspirat soția lui Minos să iubească taurul, rodul căruia a devenit Minotaurul - jumătate de taur, jumătate de om.

Dumnezeu al mărilor Neptun

Neptun este un analog al lui Poseidon în mitologia romană. Când Jupiter a împărțit sferele de influență, Neptun a primit un element de apă - mările, oceanele, râurile și lacurile. Subiecții zeului marii din mitologia romană sunt Triton și Nereid, precum și zei mai mici care se ocupă de râuri și lacuri. Acești dumnezei erau descriși fie ca bătrâni, fie ca niște tineri și fete frumoase.

Neptun, ca și Poseidon, era foarte iubitor. De la diverșii iubiți, avea mulți copii. În imaginea unui cal, Neptun a sedus pe zeița Proserpin și a dat naștere calului înaripat al lui Arion. Preaiubitul Teofan, pe care Dumnezeu, care a devenit o oaie, sa transformat într-o oaie, a dat naștere unui miel cu păr de aur. În căutarea fleei de aur a acestei oi, Jason a călătorit cu Argonauturile.

Dumnezeul mării cu slavii

Regele mării - zeul slav al mării, este eroul multor povești și povestiri epice. Acest mare domn părea oamenilor un bătrân cu o barbă din iarbă. Această divinitate nu ar trebui să fie confundată cu creaturi de apă inferioare, cu burtă umflată și cu oameni care trăiesc în lacuri, râuri și mlaștini.

Dumnezeu zeu al mării Dumnezeul mării cu slaviiLegendele aparțineau marilor comori ale aurului și pietrelor. Dar împăratul maritim nu se deosebea deloc în felul său, spre deosebire de soția sa, regina marină, care favoriza poporul.

Conform tradițiilor antice, regele mării a dat oamenilor albine - a prezentat un stup în recunoștință pentru calul negru frumos sacrificat. Dar un pescar a decis să-și ia un stup, a furat uterul și la înghițit. Apoi albinele au crescut și au început să lovească hoțul. Pescarul ia mărturisit crima magilor și l-au pedepsit să înghită un alt uter. După ce pescarul a fost vindecat, regele marii a dat albine magilor. Și Magii au început de atunci de la crearea noului stup să fi sacrificat un rege marelui rege.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

72 − 62 =