Epifania Eve tradiție și ritualuri

Sarbatorile de Craciun sunt insotite de numeroase traditii, superstitii si ritualuri. Epiphania Eva este sărbătorită pe 18 ianuarie și este în ajunul unei importante sărbători bisericești. Numele se referă la faptul că în această zi se obișnuiește să gătești pentru mesa festivă - osovo.

Ce să faci în Evanghelia Evei?

Se crede că în noaptea de 19 ianuarie accesul în ceruri este deschis și oricine se poate întoarce la Puterile Înalte. Conform tradițiilor de la miezul nopții, puteți merge pe stradă, priviți cerul și faceți o dorință. Rugăciunile livrate din inimă vor fi cu siguranță auzite. Pentru cei care sunt interesați de ceea ce trebuie făcut în Evanghelie, va fi interesant să știm că în această zi există o tradiție de a merge la templu și de a lua apă consacrată, care are puteri enorme. Oamenii într-o vacanță se roagă în biserică și pregătesc o masă de sărbătoare pentru a se aduna cu oameni apropiați.

Cum să repede pe Evanghelia?

În cartea bisericii, această sărbătoare este considerată "lenten", iar restricțiile sunt stricte. Scopul său principal este să se pregătească spiritual pentru marea vacanță. Postul de pe Epiphany Eve este folosirea hranei, care exclude uleiul vegetal. Gătitul este interzis. Oamenii care sunt bolnavi se pot baza pe permisiunea de a adăuga ulei în dietă, o binecuvântare care poate fi obținută de la preot.

Mulți cred că în ziua Evei Epifanie, ale cărei tradiții și ritualuri sunt observate în rândul poporului, se recomandă abandonarea completă a alimentelor și a băuturilor și așezarea la masă a apariției primei stele. În cărțile liturgice se indică faptul că este permisă mâncarea după terminarea serviciului Vecerniei, care se desfășoară în dimineața zilei de 18. Conform tradiției, o femeie ar trebui să fie angajată în gătit.

Ce feluri de mâncare sunt pregătite pentru Revelionul de la Bobot?

În mod tradițional, în seara zilei de 18 ianuarie, este obișnuit să se acopere o masă festivă, iar mâncărurile obligatorii sunt osovo (kutya). Pregătiți-o diferit, dar ingredientele principale sunt terci de cereale și aditivi dulci. Boabele sunt un simbol al renașterii unei vieți noi, iar mierea, fructele uscate și alte ingrediente - dulceața unei vieți binecuvântate. Kutia pe Epiphany Eve poate fi friabilă sau semi-lichidă. Necesar la un bucătar de vacanță. Pe masă ar trebui să existe un număr impar de mâncăruri slabe. Bine ați venit în această zi feluri de mâncare din fasole și mazăre. O altă trăsătură obișnuită este clătite mai vechi.

ce să faci în Evanghelia Crăciunului

Rite în Eva Sfântă

Ianuarie este momentul ideal pentru a efectua ritualuri magice care ajută la îmbunătățirea unor aspecte ale vieții voastre. Pentru cei care sunt interesați de ritualurile care se țin în Ajunul Crăciunului, merită să știți că există opțiuni pentru îmbunătățirea situației materiale, atragerea dragostei, a norocului și așa mai departe. Pentru ca magia să funcționeze, este important să respectați anumite reguli.

 1. A începe ritualurile este recomandată de tradiția după apus, când crește concentrația de energie.
 2. Nu poți spune nimănui despre comportamentul ritualurilor, altfel, s-ar putea să nu se întâmple.
 3. Prin tradiție, să realizăm acte magice ar trebui să fie singuri, după ce am avut grijă ca nimic să nu intervină.
 4. De mare importanță este credința în rezultat, prin urmare, pentru a trata riturile ar trebui să fie responsabile.

Rites în Ajunul Crăciunului pentru dragoste

Este dificil să întâlnești un om care nu sa confruntat niciodată cu probleme în viața lui personală. Pentru a stabili relații, pentru a întări sentimentele și pentru a face față crizei care a apărut, puteți organiza ritualuri magice în ajunul Crăciunului.

 1. Pentru ritualul prezentat, pregătiți două lumânări bisericești pe care trebuie să le legați împreună.
 2. După aceea, sunt aprinși și, uitându-se la flacără, repetă cuvintele complotului.
 3. La sfârșitul luminii, stingeți și păstrați cenușa într-un loc secret. Luminați-le atunci când apar probleme într-o relație.

"Voi fi servitorul lui Dumnezeu (nume) pentru voi, servitor al lui Dumnezeu (nume), iubit și dorit, ca aurul soarelui pentru suflet pe drum".

Epifania Eva

Ritualurile de la Ajunul Crăciunului pentru bani

Dacă există probleme financiare, atunci perioada Epifaniei este momentul ideal pentru a corecta situația. Pentru a înțelege ce ritualuri fac în ajunul Crăciunului, vă sugerăm să acordați atenție unui ritual eficient și care este recomandat să vă pregătiți în avans cumpărați un vas de flori pentru Crăciun.

 1. La 18 ianuarie este necesar să toarneți pământul în oală și să puneți în jurul acestuia trei lumânări verzi.
 2. Cu degetul arătător, umblați de-a lungul marginii vasului în sensul acelor de ceasornic și citiți de trei ori "Tatăl nostru" și apoi spuneți complotul.
 3. Vasele tencuite trebuie așezate într-un loc proeminent, de exemplu în hol.
 4. Așezați lumânările astfel încât acestea să poată fi aprinse timp de douăsprezece zile. În ultima zi, lumânările ar trebui să se ardă complet.
 5. Restul de ceară poate fi aruncat în coșul de gunoi. Până când oala magică va sta într-un loc proeminent, va funcționa ca un magnet de bani.

"12 luni sună, portofele slujitorului lui Dumnezeu tunete (nume). Cocoșii se împletesc de 12 ori, iar 12 zori își păstrează banii. Tot ce-am rămas cu mine, toți banii vor veni la mine ".

Ritualuri pentru Ajunul Crăciunului pentru noroc

Pentru a fi norocoși pe tot parcursul anului, se recomandă să aprinzi cât mai multe lumânări la domiciliu într-o zi festivă și este mai bine să renunți la o consacrare artificială cu totul. Eva Epifanie, tradițiile și ceremoniile de care au fost predate de mai mulți ani, este un moment ideal pentru a pune avere în sine, pentru aceasta se recomandă hrănirea animalelor care trăiesc acasă în această sărbătoare.

Ritualurile în Ajunul Crăciunului și al Crăciunului vor funcționa numai dacă o persoană crede într-un rezultat pozitiv. În această zi este recomandat să mergi să vizitezi și să inviți oameni în casa ta.

 1. Pentru a conduce ritualul, este necesar să opriți orice sfințire artificială în casă și să lumineze doar o lumânare, care ar trebui plasată pe pervazul din partea de est.
 2. Când prima stea apare pe cer, spuneți un complot magic de trei ori. După aceea, lumânarea este lăsată să se stingă.

"Pe măsură ce steaua strălucește în cer, vorbind de bucurie, când Hristos a apărut, mă așteaptă o mare fericire și norocul se va întâmpla. Eu, slujitorul lui Dumnezeu (numele), voi fi fericit și de succes în toate eforturile mele ".

ceremonii în Ajunul Crăciunului pentru bani

Ritualuri pentru Ajunul Crăciunului de la adulter

Pentru a impresiona un om și a nu-ți fie teamă că poate merge la altă femeie, poți să faci un ritual simplu, pentru care ar trebui să pregătești o cârpă deschisă, o pereche de lumânări și o fotografie generală. Este important ca fotografia să fie luată într-un moment în care nu au existat conflicte în pereche și toată lumea a fost fericită. Se recomandă să se țină ritualuri pentru Ajunul Crăciunului înainte de Epifania după apusul soarelui.

 1. Îndepărtați materialul și trageți pe el două benzi prin centru, astfel încât acestea să fie perpendiculare una pe cealaltă. Ca rezultat, ar trebui să obțineți patru pătrate, în care este necesar să introduceți numele elementelor.
 2. Acoperiți masa festivă cu o cârpă. Puneți o fotografie în centru, puneți lumanari pe lateral, pe care trebuie să vă scrieți numele și numele celui ales.
 3. De trei ori spuneți complotul și lăsați lumânările să ardă complet. Lucrurile folosite în ritual, păstrați casa.

"Ajută-mă, forțele Crăciunului, slujitorul lui Dumnezeu (numele), pe care-l iubea, nu dormea, nu mânca".

Epifania Eve - semne și convingeri

De la vremuri străvechi până în prezent s-au prăbușit multe superstiții, multe dintre ele fiind încă relevante astăzi. Magia adunării de la Bobocurile sugerează că în această zi este necesară spălarea întregii case pentru a elimina orice negativitate. Pentru a vă proteja de negativ, creta încrucișată în colțuri și deasupra deschiderilor ușii și ferestrelor cu creta. În ziua Epiphaniei Eva, a căror tradiții și ritualuri sunt asociate cu diferite aspecte ale vieții, folosiți semnele pentru a afla ce recoltă va fi în anul următor:

 1. Numărarea pe o recoltă bună merită dacă 18 ianuarie este o furtună puternică de zăpadă sau un zăpadă în derivă.
 2. În cazul în care zăpada îndoaie ramurile copacilor, atunci va exista o recoltă bogată, iar albinele se vor roi.
 3. Când nu există zăpadă suficientă, atunci nu trebuie să vă bazați pe o recoltă bună de ciuperci și fructe de pădure.
 4. Dacă pe cer există o mulțime de stele, atunci va fi o recoltă bună de pâine, iar zăpada va stropi mult hrișcă.

Ajunul Crăciunului - semne pentru a se căsători

Fetele singure din sărbătorile Epifaniei folosesc superstiții diferite pentru a afla când pot întâlni un partener sufletesc și se pot căsători. De exemplu, există semne pentru Ajunul Crăciunului pentru Crăciun pentru căsătorie, care oferă șansa de a afla dacă persoana aleasă este locală sau care vizitează. Este necesar să ieșiți pe timp de noapte și să ascultați lătratul câinilor și dacă este aproape, atunci viața căsătorită se află undeva în apropierea ei și, dacă este departe - va fi vizitată. Epifania Eve, a cărei tradiții și ritualuri au supraviețuit până în prezent, oferă câteva superstiții pentru cei care doresc să se căsătorească:

 1. Noaptea în timpul unei plimbări, trebuie să ascultați conversații care vin din alte case. Dacă conversația este veselă și caldă, atunci viața va fi fericită, iar dacă s-ar auzi o ceartă, atunci merită pregătit pentru probleme.
 2. În mod tradițional, o fată care vrea să se căsătorească trebuie să rotească un inel în jurul podelei și să vadă în ce fel se va înfășura. În cazul în care la ușă, atunci puteți conta pe oferta de mână și inimă în acest an, și dacă nu, atunci cu căsătoria va trebui să aștepte.
 3. În această zi, trebuie să mâncați neapărat un măr și să numărați câte semințe au fost înăuntru. Dacă semințele sunt chiar numere, atunci acesta este un predicator al dragostei, iar dacă nu, atunci un alt an va trebui să stea singuri.

cum să repede pe Eva Epifania

Nunta in Ajunul Craciunului - semne

Mulți oameni, care planifică data nunții, iau în considerare superstițiile existente, deci există zile în care căsătoria este nedorită, pentru că familia va trăi nefericită și, eventual, relația se va sfârși. Semnele oamenilor în ajunul Crăciunului indică faptul că nu este recomandat să mergeți la nuntă în această sărbătoare. Conform calendarului bisericii, nunțile sunt permise numai după 19 ianuarie. Trebuie remarcat faptul că pregătirea sau planificarea unei nunți în această zi, dimpotrivă, este un semn bun, deoarece prefigurează o viață fericită.

A plânge în ajunul Crăciunului este un semn

În timpul anilor de sărbătoare a Epifaniei, a apărut un număr mare de superstiții. Multe dintre ele se referă la starea de spirit a unei persoane și se crede că în această zi trebuie să aveți o stare bună. Merită să știți ce semne pentru Ajunul Crăciunului sunt legate de starea de spirit, astfel încât în ​​această zi este interzis să plângă, deoarece oamenii cred că vor vărsa lacrimi pe tot parcursul anului. Dacă o lumanare aprinsă începe să "plângă" în această sărbătoare, adică creează ceară, apoi o soartă tare așteaptă o persoană.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

1 + 8 =