De ce nu dați o cruce

Există multe semne ale oamenilor, în conformitate cu una dintre care nu puteți dona cruci, mai ales dacă este vorba de o persoană iubită, dar puțini pot explica de ce. Acest lucru se datorează superstiției apei pure, dar mulți cred.

O cruce ca dar este un semn

Oamenii spun că este posibil să se dea o cruce numai în biserică atunci când are loc botezul și acest rol este pus pe nașul sau nașă. Dacă acest obiect este donat pur și simplu, persoana care primește darul poate să ia destinul donatorului și, împreună cu acesta, toate grijile și nenorocirile. Unii nu se gândesc chiar dacă crucile sunt donate pur și simplu pentru că ei cred cu sinceritate că un astfel de dar poate aduce boli teribile și chiar moarte.

Cu toate acestea, oamenii moderni nu se deosebesc în mod absolut, iar acum un astfel de cadou, în special din metale prețioase, este foarte popular. Cu privire la întrebarea dacă este posibil să se dea o cruce unui iubit, numai cel care știe pe cel ales de el va putea da un răspuns. Dacă el și ea nu sunt superstițioși, atunci de ce nu? Același lucru este valabil și pentru bărbați. Poate să-și dea frumoasa sa cruce frumoasă de argint sau aur.

Atitudinea bisericii față de noțiunea de a nu da cruce

Biserica ortodoxă nu este împotriva unui astfel de dar. Ea consideră că crucea este unul dintre singurele obiecte de cult care pot fi făcute și cărora le este permis să facă comerț. Continuând de aici, regulile bisericii sunt autorizate să dea o cruce oamenilor apropiați și să nu vadă nimic în neregulă cu ea. Prezentați un astfel de dar, având o conștiință clară, atunci nu vă puteți teama că păcatele dătătorului vor deteriora destinatarul. Desigur, cel mai adesea crucile sunt cumpărate și prezentate ca un dar în timpul ritualului De ce nu dați o crucebotez. Cu toate acestea, este destul de posibil să-i dăm numele de zi. Va fi cel mai plăcut să primiți ca dar o cruce, pre-consacrată în unele mănăstiri sau catedrale.

Biserica nu consideră că crucea este obiectul decorării. Pe baza regulilor ortodoxe, el ar trebui să fie unul pentru viață, primit la botez de la nașul sau nașă. El este foarte simbolic, deoarece, potrivit Evangheliei, înseamnă că o persoană va urma pe Isus cu crucea lui. Cel mai bine este să purtați o cruce nu mai sus, dar sub haine, nu este recomandabil să o puneți pe afișaj public. Se întâmplă ca prima cruce să se piardă și apoi biserica să o înlocuiască cu una nouă, care poate fi acceptată ca un dar.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

52 − 51 =