Mandragora - mituri și legende despre o creatură magică

Pentru multe secole de utilizare în medicină și magie, mandracul a devenit atât de înrădăcinat cu legende și secrete, încât mulți dintre ei au considerat însăși existența sa o ficțiune și un mit. Cu toate acestea, această plantă există, de fapt, dar crește numai în anumite regiuni - în Asia Centrală, la poalele Himalaya și pe coasta Mării Mediterane. Găsiți această plantă în natură este dificilă, deoarece se referă la relicvele (vechi) și speciile pe cale de dispariție.

Ce este mandrake?

Mandragora este o plantă erbacee din familia Solanaceae. Adevărata mandracă, cu care se asociază cel mai mare număr de legende medievale și ritualuri magice, este considerată cea mediteraneană. Florile de tot felul de mandrake au un miros dulce de miros, care aminteste de parfumul dulce de trandafir sau iasomie. Cele mai rare dintre toate speciile sunt Turkmenii. În natură există 6 tipuri de mandrake:

 • ordinară sau mediteraneană (atropa);
 • medicinale (officinarum L);
 • primăvară (vernalis);
 • autumnalis Spreng;
 • Turkmen (turcomanica).

mandrake

Cum arată mandrake?

Mandragora - o plantă rară și la prima vedere inconspicuoasă. Pământ - frunze ovale mari colectate într-o rozetă îngrijită, a cărei mărime, în funcție de specie, poate ajunge la o lungime de un metru și jumătate. Mandrake flori pot avea o liliac, violet sau albastru nuanta. Fructele plantei se aseamănă cu mere de culoare portocalie deschisă.

Rădăcina mandrakei este foarte demnă de remarcat. În formă, seamănă cu o figură umană. Mage distinge între rădăcinile femeilor și bărbaților. Ocazional, rădăcinile seamănă cu o creatură de un aspect ciudat sau înfricoșător, animalul mandragă este rar. În exterior, este acoperit cu o coajă brună, în interiorul căruia este alb. Dimensiunea rădăcină depinde de tipul și vârsta plantei. Lungimea medie a rădăcinii este de 60 cm, rădăcina mare - de până la 2 metri.

arată mandrake

Mandragora - proprietăți magice

Mandrake din cele mai vechi timpuri a fost folosit ca un medicament și un remediu magic. Toate părțile plantei sunt otrăvitoare datorită conținutului ridicat de toxine și alcaloizi psihotroși, deci doza corectă este foarte importantă. Magicienii și vrăjitorii credeau că mandracul este o creatură mitică, un spirit demonic care posedă capacitatea de a acumula energie astrală. În Grecia Antică, această plantă a fost considerată un simbol al zeiței Bisericii, patrona vrăjitoarelor.

Rădăcina vrăjitorilor mandracii folosiți în ritualuri de magie neagră ca o păpușă. Rădăcina a simbolizat o anumită persoană. Se credea că dacă o străpungi cu un ac, poți provoca boală și chiar moarte. Compoziția sa include substanțe care au efecte narcotice și psihotrope, când sunt supradozate, ele produc halucinații, stupoare și chiar moarte. Până acum, magicienii cred că talismanii și amuletele cu mandrake ajută:

 • protejați-vă de forțele întunecate;
 • atragerea și conservarea averii;
 • provoca o pasiune de dragoste;
 • protejat de înșelăciune în tranzacții;
 • faceți invulnerabil la armele reci;
 • ajută la găsirea unei comori.

mandrake de sex feminin

Mandragora - Mituri și legende

În fiecare localitate cu o plantă de mandrake există o legendă. A fost crezut universal că, dacă vă săturați de pe pământ, acesta emite un țipăt strident de nesuportat. Cel care o scapă ar trebui să aibă cunoștințe și abilități magice, în caz contrar a fost amenințat cu o moarte timpurie. În Germania există încă o opinie că vrăjitorii puternici pot reînvia rădăcina mandrakei, creând din ea un sclav obedient.

În Arabia antică, ei credeau că mandracul strălucește pe nopți întunecate de lună. Pentru ceea ce a fost numită "lumânarea diavolului". În Europa, vrăjitorii au folosit unguente cu infuzie de suc de mandarină sau rădăcină pe Halloween. Cu ajutorul acestui instrument, vrăjitoarele puteau zbura pe mătură pe timp de noapte. Există o legendă despre femeia frumoasă Mandragora a fost enervată și transformată într-o plantă.

Mandragora în Biblie

Se crede că mandracul este un simbol al iubirii magiei negre. În Vechiul Testament (prima carte a lui Moise, Geneza) există o poveste că Iacov avea două neveste - propria sa suroră. Unul din Leah avea patru fii, iar al doilea Rachel nu avea copii. Mandrakele au ajutat-o ​​pe Rachel să-l înșele pe Iacov și să-și închipuie al cincilea fiu. "M-am născut al cincilea fiu al lui Iacov, un platou pentru mandrake. {Geneza. 30: 14-18. "Mandragora este menționată în cântecele de dragoste ale regelui Solomon ca o tămâie a ispitei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

6 + 1 =