Ritualul lui Caroling

Colindei numit temporizat la yuletide ritual pe vecini, să-și îndeplinească care colectează toate veniții, de multe ori punerea pe animale, pe diavoli, etc. Cu cântece, dansuri, glume și fraze speciale „binevoitori“ sunt evitate din casă în casă în orașul sau satul lor, pentru care a primit un tratament ritual. Există o mulțime de ritualuri de colindare, iar unele sunt în acest articol.

Crăciunul de Crăciun

Cele mai frecvente in randul slavilor colindatul de Crăciun, care a durat în primele trei zile de Crăciun și până la „Anul Nou Vechi“ în noul stil. Esența de colinde să rostească în tot poporul nașterii Mântuitorului și să se bucure împreună cu ei. Odată cu sosirea clovnilor întunecate care bat la usi si ferestre din fiecare casă, cântând cântece kolyadovalnye, a semănat cereale măcinate, semințe și alte cereale cu dorințele proprietarilor unei recolte bune, sănătate, copii și toate cele mai bune. Pentru aceasta au primit un tratament care a fost pus într-o pungă specială. Toată această acțiune era însoțită de un zgomot, zgomot, un vuiet. De multe ori de divertisment de Crăciun a fost saturat cu conotații sexuale și însoțite de gesturi și blasfemii adecvate, care nu a fost foarte bine primită la ora obișnuită.

Astăzi Crăciunul de Crăciun a pierdut deja o asemenea importanță, iar copiii acasă pleacă de multe ori, sugerând adesea că proprietarii o încearcă cu kutya. Kutia este terci de ovaz, cel mai adesea orez cu adaos de zahar sau miere, fructe uscate. Deși inițial, un astfel de tratament a fost purtat de rudele lor, iar în ultimul rând - de către nașul pentru îngrijirea rugăciunii pentru copil.

Alte ritualuri de colindare în Rusia

În ziua solstițiului de iarnă - 22 decembrie, a sărbătorit Dumnezeul triumfului și păcii - Kolyada, pe care tinerii i-au numit cântece vesele, râsete și dansuri. Grupuri de cinematografi s-au sculat în casele țăranilor, purtând un baston cu o stea de opt ori, din hârtie argintie. Adesea, în interiorul său a fost făcută o gaură și o lumanare a fost plasată acolo. În conformitate cu tradiția de crăciun, grupul a inclus o "mehonosha" care purta un sac pentru colectarea de cadouri.

Cu toate acestea, colindarea a fost luată nu numai pentru Crăciun. Un ritual foarte strâns pentru colindarea în Rusia a fost ritualul vrăjit al Paștelui. În mod similar, sa decis să meargă acasă cu ouă și dulciuri pictate, tratează reciproc și să dea datorită Hristos cel înviat. Ritualul este păstrată astăzi, care este de a împărtăși ouăle, dar puteți lovi unul împotriva celuilalt cu cuvintele: „Hristos a înviat“, la care inzestreaza trebuie să răspundă: „Adevărat a înviat“

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

− 8 = 2