semnele populare pentru înălțarea Domnului

Înălțarea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători ortodoxe, care are o semnificație deosebită pentru creștini. Este sărbătorită în cea de-a patruzecea zi după Paști, în mod tradițional joi, și simbolizează sfârșitul călătoriei pământești a lui Isus și întoarcerea în Cer. Sunt deosebit de interesante semnele și superstițiile asociate cu Înălțarea Domnului.

Semne și superstiții pentru Înălțarea - de ce ar trebui să fii atent?

Potrivit credințelor, noaptea Înălțării Domnului a fost considerată o noapte, pentru că aceste păsări cântă mai tare decât de obicei. Vai de cel care îndrăznește să prindă această pasăre - tot anul va trece prin lacrimi și necazuri.

Înălțarea asociată cu sărbătoarea tradiției și a semnelor a spus că era imposibil să curățăm casa, să spălăm, să vizităm băile, să ne angajăm în orice tip de lucrare de mână, dacă nu este nevoie strict de ea.

A fost considerat un semn prost pentru a refuza o cerere unei persoane aflate în nevoie. A fost necesar să îi ajutăm pe cei săraci și săraci, să trateze ceva sau să facă ceva bun.

Există o superstiție asociată cu mesteacanul. Fetele tinere se întrebau, răsucirea ramurilor de mesteacăn în țesături. Potrivit credinței, a cărei creastă nu se înmoaie până la Cincizecime, va fi sănătoasă și se va căsători anul acesta. Dacă este învinuit - cunoașterea precoce a bolii sau moartea celui care a învins.

Semnele oamenilor despre înălțarea Domnului nostru

Conform semnelor populare cu Ascensiunea vine o căldură reală și o vară plină, nu vor mai exista înghețuri.

Vremea a fost deosebit de scrupuloasă în această zi. Un semn de rău a fost considerat a fi ploaie în ascensiune, el a promis un an săraci de recoltă și boală de bovine. Și vremea și soarele erau, dimpotrivă, garanția unei bune recolte.

Conform credinței, roua abundă cade pe Înălțarea Domnului - de aceea, pământul plânge, însoțind pe Hristos în ceruri. Fetele tinere au încercat să se spele cu această rouă - oamenii au crezut că poți deveni o frumusețe scrisă și, în curând, te poți căsători.

Oul, răzuit de găină până la Înălțare, fără nici un pretext, nu a mâncat, pentru că, după credință, avea o putere magică. El a fost rostit și folosit ca un farmec.

ascensiunea Domnului de omeni și superstiție

Tradițiile, obiceiurile și semnele pentru Înălțarea Domnului sunt foarte interesante și de mare semnificație semantică. Deci, în această sărbătoare a fost obișnuit să coaceți cookie-urile sub formă de scări de șapte pași, simbolizând calea spre cer. Mulți au crezut că un astfel de fel de mâncare promovează creșterea carierei, dacă mâncați prăjituri dimineața și spălați cu apă consacrată.

Obligatoriu a fost prezența pe masa festivă de plăcinte cu ceapă, toate felurile de mâncare au fost consacrate, mâncate și tratate oaspeților. Ziua a fost considerată într-un fel memorial, astfel că masa a avut o semnificație deosebită pentru poporul ortodox.

La Înălțare, s-ar putea să vă întoarceți la Dumnezeu și să cereți împlinirea dorinței râvnite. Principalul lucru - să nu cerem bani și bogăție, o astfel de solicitare a puterilor superioare nu va îndeplini. O excepție este cazul când este nevoie de finanțare pentru o faptă bună sau tratament. Conform credinței, tot ceea ce cereți este sigur că se va împlini. Domnul, în această zi, aude pe toți, chiar pe păcătosul pierdut.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

+ 7 = 8