Teoria strungurilor și a dimensiunilor ascunse ale universului este o dovadă a existenței

Știința este o zonă vastă și o mare cantitate de cercetare și descoperire efectuate zilnic, în același timp, este de remarcat faptul că unele dintre teoriile și altele sunt interesante, dar nu au nici o dovadă reală și cum să „atârnă în aer.“

Ce este teoria șirului?

O teorie fizică care reprezintă particule sub formă de vibrație se numește teoria corzilor. Aceste valuri au un singur parametru - longitudine, iar înălțimea și lățimea sunt absente. Aflând că aceasta este teoria șirului, trebuie să luăm în considerare ipotezele de bază pe care le descrie.

 1. Se presupune că totul este format din fire care vibrează și membrane de energie.
 2. Încercările de a uni teoria generală a relativității și a fizicii cuantice.
 3. Teoria strungurilor dă șansa de a uni toate forțele fundamentale ale universului.
 4. Prezice o conexiune simetrică între diferite tipuri de particule: bosoni și fermioane.
 5. Oferă șansa de a descrie și de a imagina dimensiunile universului care nu au fost observate anterior.

String theory - cine a descoperit?

Ipoteza prezentată nu are un singur autor care a sugerat-o și a început să o dezvolte, deoarece un număr foarte mare de oameni au luat parte la lucrare în diferite etape.

 1. Pentru prima dată în 1960, a fost creată teoria cuantică cuantică pentru a explica fenomenul fizicii hadronice. În acest moment a fost dezvoltat: G. Veneziano, L. Susskind, T. Goto și alții.
 2. El a descris ce teorie a corzilor, omul de știință D. Schwartz, J. Sherk și T. Ene, pe măsură ce au dezvoltat ipoteza șirurilor bosonice, dar sa întâmplat în 10 ani.
 3. În 1980, doi cercetători: M. Greene și D. Schwartz au evidențiat teoria superstructurilor, care aveau simetrii unice.
 4. Studiile asupra ipotezei propuse se desfășoară până în prezent, dar nu a fost încă posibil să se dovedească acest lucru.

String theory - philosophy

Există o direcție filosofică care are o legătură cu teoria corzilor și se numește monad. Aceasta implică utilizarea simbolurilor pentru a compacta orice cantitate de informații. Teoria monadelor și a șirurilor din filosofie folosește opuși și dualități. Cel mai popular simbol simplu al monadei este Yin-Yan. Specialiștii au propus să descrie teoria corzilor pe o monadă volumetrică și nu pe plat, iar apoi șirurile vor fi o realitate, deși sunt lungi și vor fi limitate.

Dacă se folosește un monad volumetric, atunci linia care divide Yin-Yang va fi un avion, și folosind un monad multidimensional, se obține un volum cu coil. Deși nu există nici o lucrare cu privire la filosofia monadelor multidimensionale - acesta este un câmp de studiu în viitor. Filosofii cred că cunoașterea este un proces nesfârșit și atunci când încearcă să creeze un singur model al universului, o persoană va fi surprinsă de mai multe ori și își va schimba conceptele de bază.

ce este teoria șirului

Dezavantaje ale teoriei corzilor

Deoarece ipoteza propusă de un număr de oameni de știință este neconfirmată, este destul de ușor de înțeles că există o serie de probleme care indică necesitatea revizuirii ei.

 1. Ea are o teorie de șiruri de eroare, de exemplu, atunci când se calculează un nou tip de particule a fost găsit - tahioni, dar ele nu pot exista în natură, ca și pătratul greutatea lor este mai mică decât zero, și pentru a trece mai repede decât lumina.
 2. String teoria poate exista doar într-un spațiu ten-dimensional, dar atunci întrebarea reală este - de ce nu o persoană percepe alte dimensiuni?

String teoria - dovada

Cele două convenții fizice principale pe care se bazează dovezile științifice sunt, de fapt, opuse una față de cealaltă, deoarece reprezintă în mod diferit structura universului la nivel micro. Pentru a le încerca, a fost propusă teoria strungurilor cosmice. În multe privințe, arata autentic și nu numai în cuvinte, ci și în calcule matematice, dar astăzi persoana nu are ocazia să o dovedească practic. Dacă există șiruri de caractere, acestea sunt la nivel microscopic și până în prezent nu există capacitatea tehnică de a le recunoaște.

String teoria și Dumnezeu

Făcitul fizician teoretic M. Kaku a propus o teorie în care folosește ipoteza șirului pentru a dovedi existența Domnului. El a ajuns la concluzia că totul din lume operează în conformitate cu anumite legi și reguli stabilite printr-un singur motiv. Potrivit teoriei șirului Kaku și a dimensiunilor ascunse ale universului va contribui la crearea unei ecuații care unește toate forțele naturii și care permite înțelegerea minții lui Dumnezeu. Accentul pe care îl face asupra ipotezelor sale pe particulele de tahioni, care se mișcă mai repede decât lumina. Einstein a mai spus că, dacă găsiți astfel de părți, puteți mutați timpul înapoi.

După ce a efectuat o serie de experimente, Kaku a concluzionat că viața umană este guvernată de legi stabile și că nu reacționează la alegerile cosmice. Teoria strungurilor în viață există și este legată de o forță necunoscută care controlează viața și o face completată. În opinia sa, acesta este Domnul Dumnezeu. Kaku este sigur că universul este un șir vibrat care vine din mintea Celui Atotputernic.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

8 + 1 =