yoga pentru coloana vertebrală

Yoga este o cultura antica care combina dezvoltarea fizica si spirituala. Yoga are originea în urmă cu aproximativ 4000 ani, și în ciuda faptului că cea mai mare parte a istoriei sale a fost izolat de mase, în ultimii ani, -. Acest tip de recuperare este un număr tot mai mare de adepți.

Inclusiv, yoga este folosit pentru a lucra pe coloana vertebrală. Acest sport devine un panaceu pentru persoanele cu scolioză, osteocondroză, hernie și alte boli ale sistemului musculo-scheletic.

Asanele de yoga oferă o serie de avantaje pentru coloana vertebrală:

 • consolidarea - cauza majorității bolilor motorii este slăbiciunea musculară și, ca rezultat, o presiune excesivă asupra coloanei vertebrale;
 • relaxare - cu ajutorul unor exerciții de yoga pentru a coloanei vertebrale pot slăbi mușchii, care, ca urmare a deformare a coloanei vertebrale au fost ciupite și congestionate;
 • stretching - yoga este folosit pentru a întinde coloana vertebrală, deoarece deformarea discurilor se datorează reducerii distanței dintre vertebre.

exerciții

Vă sugerăm să efectuați mai multe exerciții clasice pentru coloana yoga.

 1. Tadasana - Poziția copacului. Picioarele sunt împreună, picioarele sunt presate împreună, mâinile de-a lungul corpului. Coccisul trage de dedesubt, trăgând coloana vertebrală în sus, ca și cum am fi fost cuplați pe cap.
 2. Prathana - rugăciune sau meditație, palmele s-au alăturat la nivelul pieptului. Capul este coborât, respirația este netedă și calmă.
 3. Poziția însorită - picioarele departate, bratele ridicate deasupra capului ei, a dezvăluit mai lat decât umerii, mâinile, degetele pentru a ajunge la cer, cu capul înclinat pe spate, cu ochii în sus îndreptate. Respiram lin, încet ne reducem palmele și ne punem mâinile pe corp, efectuând un masaj solar solar.
 4. Talasana - Palmierul. Picioarele împreună, stăm pe șosete, mâinile pe care le tragem în sus, ladăшки împreună, extindem o coloană vertebrală în sus.
 5. Vrikshasana - Un copac. Nu schimbăm poziția picioarelor, ne ridicăm brațele la înălțimea umerilor.
 6. Semanator - efectuam rotatii cu corpul si mainile relaxate, picioarele si soldurile sunt in acelasi timp nemiscate, picioarele latimea umerilor.
 7. Arhachakrasana - jumătate de roată. Inspirați, îndoiți-vă, expirați mâinile înainte. Inhale - ne apleacă înapoi, ținem mâinile pe talie, expirăm - ne întoarcem la Yip.
 8. Crescent luna - picioarele împreună, mâna stângă de-a lungul corpului, cea dreaptă se ridică deasupra capului. Ne întindem brațul în sus și în lateral, îndoind corpul. La inhalare ne ridicam mâna, pe expirație ne îndreptăm spre cealaltă parte.
 9. Trikanasana - un triunghi. Răspândim picioarele cât mai larg posibil, ne desfacem degetul piciorului drept spre dreapta, ne ridicăm brațele la nivelul umărului și ne aplecăm spre piciorul drept. Ne uităm la palma superioară. Inspirați, expirați, repetăm ​​la cealaltă parte.
 10. războinic - IP ca în asana anterioară, numai pe piciorul din față. Genunchiul este 90⁰, brațele sunt întinse în lateral. La inhalare vom reveni la PA, vom repeta la cealaltă parte.
 11. Uddiyana Bandha (mijlocul de blocare) - picioarele sunt crescute mai larg decât umerii, mâinile se odihnesc în genunchi. Corpul este înclinat înainte, inhalând, expirând, ținând respirația. Rise - respirați.
 12. Vriksashana - Un copac. Stând pe un picior drept de sprijin, al doilea picior este îndoit și așezat pe șoldul unui picior drept. Mâinile sunt aduse împreună și ridicate deasupra capului. La expirație, fără a schimba poziția picioarelor, coborâm corpul înainte, întindem coloana vertebrală spre înainte, brațele sunt relaxate. La inhalare ne ridicăm, pe expirație ne întindem brațele în sus și pe ambele părți le coborâm jos, coborâm piciorul. Repetăm ​​la cealaltă parte.
 13. stârc - ridică mâna stângă deasupra capului, îndoit piciorul drept de la genunchi, apuca mana dreapta pe prese picior și picior la partea din spate a coapsei. Piciorul de sprijin este echilibrat. La expirație ne aplecăm înainte. La inhalare ne relaxăm și ne coborâm picioarele. Repetăm ​​la cealaltă parte.
 14. diamant - ne așezăm pe tocuri, ne punem mâinile în spatele nostru, ne ridicăm mâinile cât mai sus posibil.
 15. castel - PI este aceeași, ridicați mâna stângă peste cap, puneți-o pe lama de umăr, puneți-vă mâna dreaptă în spatele dvs. și ridicați-o pe palma stângă. Ne cuplăm mâinile, fixăm poziția și repetăm ​​cealaltă parte.
 16. munte - PI este același. Mâinile se ridică și se închid în încuietoare deasupra capului. Finalizarea complexului yoga terapeutice pentru a coloanei vertebrale - Brațele ne trage în sus, inspirator trase mâinile în sus și în jos a corpului la genunchi, cu mâinile în jos de-a lungul corpului - postura copilului.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

45 − = 36